18. oktober 2018
Borgmesteren er en »løgner«, blev udfaldet af et økonomiudvalgsmøde, hvor kun Socialdemokratiet, Liberal Alliance og Venstre deltog.
Borgmesteren er en »løgner«, blev udfaldet af et økonomiudvalgsmøde, hvor kun Socialdemokratiet, Liberal Alliance og Venstre deltog.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester anklaget for at lyve: - Jeg er rystet i min grundvold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester anklaget for at lyve: - Jeg er rystet i min grundvold
Opdateret 14. oktober 2017 kl. 10:13
Slagelse - 14. oktober 2017 kl. 08:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Det er økonomiudvalgets vurdering, på baggrund af oplysningerne fra forvaltningen, at borgmesteren har fortiet oplysninger, der burde være viderebragt til økonomiudvalgets medlemmer, og i såvel sine udtalelser til pressen som oplysninger givet til byrådets gruppeformænd bevidst har talt usandt og dermed ikke har optrådt med den ordentlighed og redelighed, man bør kunne forvente.«

arrow Læs også: Embedsmænd glemte at orientere borgmester

Sådan lyder det i referatet fra et ekstraordinært økonomiudvalgsmøde forleden, hvor underskuddet på Autisme Center Vestsjælland blev vendt. Rettere var det her slet ikke økonomien, det drejede sig om, men i stedet at borgmester Stén Knuth (V) skulle have løjet og fortiet oplysninger, han burde have sendt videre til økonomiudvalgets syv medlemmer, hvis ikke hele byrådet.

Det skriver Sjællandske

Liberal Alliance og Socialdemokratiet var de eneste til stede ud over Venstre, bemærker borgmesteren, som derfor var i mindretal fra mødets start. Det er kun de tre partier og Fair Balance i skikkelse af Michael Gram, der er repræsenteret. Han var ikke til stede.

Sagens kerne er, at borgmesteren ifølge en redegørelse er blevet orienteret om underskud af forvaltningen allerede den 25. september, selv om han over for Sjællandske siger, at han intet konkret fik at vide før efter handicap- og psykiatriudvalgets møde forrige mandag, mere præcist den 2. oktober.

Med det mener han, at han først fik de helt præcise tal og fakta efter udvalgsmødet. Derfor havde han ikke på forhånd orienteret andre byrådspolitikere, herunder medlemmer af økonomiudvalget, fordi han ventede yderligere fakta.

Alligevel kaldes han for løgner af kollegerne i økonomiudvalget.

- Jeg er rystet i min grundvold. Det er helt uhørt, siger borgmesteren, der mener, at ordlyden allerede var sat fra starten af mødet i økonomiudvalget.

Han mener desuden, at det er tegn på, at valgkampen nu også er rykket ind i udvalgene.

Ifølge borgmesteren er anklagen helt ude i hampen, idet der var usikkerhed om tallene, hvilket også dokumenteres af det faktum, at det eksakte underskud på syv millioner kroner ifølge redegørelsen først lå klar om fredagen den 29. september, hvor det blev vendt på embedsmandsniveau. Forvaltningen orienterede dog ikke borgmesteren den dag, men et par dage efter, konkluderes det i selvsamme skrivelse.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk