29. november 2020
Hvis det står til borgmesteren, skal det fortsat være gratis at parkere i bymidten som her i Rosengården. Foto: Per Vagnsø
Hvis det står til borgmesteren, skal det fortsat være gratis at parkere i bymidten som her i Rosengården. Foto: Per Vagnsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester: - Gratis parkering er vigtig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester: - Gratis parkering er vigtig
Slagelse - 20. februar 2019 kl. 08:42
Af Per Vagnsø

Det er vigtigt for livet i bymidten, at det er gratis at stille bilen fra sig, når man skal ud at shoppe, på café eller andet. Det mener Slagelse-borgmester John Dyrby Paulsen (S), så modsat i flere andre sjællandske kommuner skal bilister i Slagelse ikke frygte, at der bliver indført betaling på de offentlige parkeringspladser.

arrow Læs også: I Faxe er gratis p-pladser et tilflytter-argument

- For mig er det et helt klart mål, at det skal være gratis. Vi er ikke København, og vi skal holde fast i, at det skal være gratis at parkere. Det er en væsentlig kvalitet i forhold til at holde liv i bymidten, siger John Dyrby Paulsen.

Køge indførte betalings-parkering i bymidten sidste år. Roskilde overvejer at gøre det samme, og i Næstved, hvor der kræves betaling på tre parkeringspladser, er prisen fra årsskiftet hævet fra otte til 10 kroner.

Når Slagelses borgmester holder fast ved, at det ikke skal koste noget at stille dytten fra sig midt i byen, er det ikke, fordi han tror, at pengene vil være et problem for bilisterne. Derimod mener han, det vil være et irritationsmoment at skulle hen til en automat og købe en p-billet.

- Det ville være relevant, hvis vi havde en meget stor søgning hertil. Det er jo ikke tilfældet, og parkeringen er et væsentligt konkurrence-parameter, siger John Dyrby Paulsen.

Der er da også byer landet over, hvor betalingsparkering eller planer om at indføre betaling bliver droppet i disse år, hvor handelsbyerne både kæmper mod internethandel og storcentre. Hillerød har gjort den første times parkering i bymidten gratis, Silkeborg har lige gjort de første to timer gratis, mens Viborg helt har fortrudt planer om at indføre betaling.

arrow Hillerød har lempet på p-reglerne
20. februar 2019 kl. 11:54 Opdateret: kl. 10:28
arrow P-afgifter: Byer gør parkering gratis, mens andre indfører betaling
20. februar 2019 kl. 10:35 Opdateret: kl. 10:29
arrow Venstre: P-ændringer er ikke vidtgående nok
06. december 2018 kl. 14:40 Opdateret: kl. 14:40
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk