22. oktober 2019
Ifølge borgmester John Dyrby Paulsen (S) vil kommunen sikre sig, at en eller anden »charlatan« ikke køber havnen billigt og oplagrer ting, som kommunen efterfølgende kan komme til at betale for at få fjernet. Foto: Christina Kabel
Ifølge borgmester John Dyrby Paulsen (S) vil kommunen sikre sig, at en eller anden »charlatan« ikke køber havnen billigt og oplagrer ting, som kommunen efterfølgende kan komme til at betale for at få fjernet. Foto: Christina Kabel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester: Derfor vil vi købe Stigsnæs Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester: Derfor vil vi købe Stigsnæs Havn
Slagelse - 21. april 2019 kl. 12:19
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der ventes fortsat i skrivende stund på, om Slagelse Kommune kan købe Stigsnæs Havn af Ørsted.

arrow Læs også: Bekymring i Kalundborg for Stigsnæs Havn-planer

Men i mellemtiden løfter borgmester John Dyrby Paulsen (S) lidt af sløret for, hvad det er, der får kommunen til at finde det vigtigt at erhverve havnen.

- Det handler blandt andet om at sikre, at ikke en eller anden »charlatan« køber havnen billigt, og herefter måske finder på at bruge arealet til oplagring af forurenet jord. Hvilket så på et andet tidspunkt kan føre til, at kommunen bliver nødt til at betale for at få ryddet op. Se bare på hvad der skete i Fuglebjerg for nogle år siden, siger borgmesteren.

Der her henviser til en sag med oplagring af flyveaske på en grund ved Fuglebjerg, som blev et dyrt bekendtskab for den daværende Fuglebjerg Kommune.

Det har været nævnt, at et kommunalt køb af Stigsnæs Havn kunne føre til, at de omstridte skrot-virksomheder kunne flyttes hertil fra Korsør Havn.

Borgmesteren siger dog hertil, at det langtfra er sikkert, at det bliver sådan.

- De skal måske et helt tredje sted hen, siger han.

Derimod fortæller han, at det kommunen sigter mod er at få etableret en form for produktion på havnen, hvor varer kommer til med skib, bliver forarbejdede og herefter igen forlader havnen med skib.

Han fortæller, at kommunen har et sådant produktions-projekt i venteposition.

På den måde vil der ikke blive tale om nogen større trafik til og fra havnen, med behov om udbygning af vejnettet, sådan som der var lagt op til i det tidligere stort anlagte Baltic Pipe projekt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk