17. oktober 2021
Medlemmerne af Slagelse byråd var fredag til temamøde, hvor blandt andet Crowdsourcing var på dagsordenen. Det handler i høj grad om, at borgerne i Slagelse Kommune skal have mulighed for at komme med løsningsforslag til politikerne.
Medlemmerne af Slagelse byråd var fredag til temamøde, hvor blandt andet Crowdsourcing var på dagsordenen. Det handler i høj grad om, at borgerne i Slagelse Kommune skal have mulighed for at komme med løsningsforslag til politikerne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgere skal høres når løsninger skal findes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere skal høres når løsninger skal findes
Slagelse - 30. januar 2019 kl. 08:00
Af Niklas Asp Nielsen

Der var »crowd- sourcing« på dagsordenen, da Slagelse Byråd var til temamøde forleden.

Grundlæggende handler crowdsourcing om at inddrage borgerne direkte i at udforme løsninger på de udfordringer, der findes i Slagelse Kommune. Med konceptet er det tiltænkt, at borgerne både får ejerskab og indflydelse på kommunens opgaveløsning.

Crowdsourcing var en del af den brede budgetaftale, hvori det figurerer, at byrådet vil undersøge muligheden for at indgå i et forskningsprojekt med et universitet.

Og et af de byrådsmedlemmer, der hilser muligheden for at bringe borgere mere i spil velkommen, er Christopher Trung (V).

- Crowdsourcing går ud på, at vi kanlave grupper om forskellige udfordringer, vi står med i kommunen. I disse grupper kunne en bred vifte af borgere så arbejde sammen om at skabe konkrete forslag til løsninger. Der er altså tale om borgerinddragelse på højt plan, der kan være med til at udarbejde konkrete løsningsforslag på reelle udfordringer i kommunen, fortæller Christopher Trung, der lægger vægt på, at man både skal møde borgerne digitalt og fysisk.

Det er imidlertid ikke kun Christopher Trung, der har ladet sig inspirere af tema- mødet.

Sofie Janning (S), der er næstformand i social- og beskæftigelsesudvalget, fandt det »vildt inspirerende«.

- Vi blev blandt andet præsenteret for et eksempel, hvor borgmesteren i Paris havde mødt modstand i forhold til at anlægge flere grønne områder, men da borgerne blev inddraget, viste det sig, at det var muligt at finde en løsning, fortæller Sofie Janning.

Og byrådsmedlemmet ser gerne, at borgerne i højere grad inddrages til at tænke i løsningsforslag i fremtiden.

- Vi skal tænke i mere borgerinddragelse, så vi får skabt de bedste løsninger i kommunen og trækker på nogle af de kloge hoveder, vi har i området, slutter byrådsmedlemmet.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk