23. august 2019
Kontrolgruppen i Slagelse Kommune har i 2018 opnået en besparelse på i alt knap 15 millioner kroner.
Kontrolgruppen i Slagelse Kommune har i 2018 opnået en besparelse på i alt knap 15 millioner kroner.
Foto: Nationalbanken
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borger politianmeldt for fusk med invalidebil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borger politianmeldt for fusk med invalidebil
Opdateret 15. marts 2019 kl. 08:32
Slagelse - 15. marts 2019 kl. 08:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er talrige eksempler på socialt bedrageri og forsøg på samme i Slagelse Kommune. Trickene er nemlig tilsyneladende mange, når en social bedrager forsøger at tiltuske sig ydelser og bidrag, vedkommende ikke er berettiget til.

arrow Læs også: Millioner af kroner kradses ind: Sociale bedragere fældes i stor stil

Mens nogle ansøger om tilskud, 5862 månedlige kroner, for at passe deres børn hjemme, men så rejser ud af landet, fifler andre snydepelse med værdien af biler, de får bevilget lån til, skriver Sjællandske.

Retten i Næstved afsagde i august 2018 dom i sag mod en borger, der havde gjort netop det, men ikke var snu nok til ej at blive opdaget.

Vedkommende fik bevilget et lån til en invalidebil på 177.000 kroner, men hævdede over tid, at der var tale om en mandagsbil, hvis skavanker og angiveligt ringe stand gjorde den nærmest ingenting værd.

Den pågældende borger indsendte derefter dokumentation for, at bilens værdi var blevet nedskrevet til 2.500 kroner, hvorfor også restgælden blev nedskrevet. Med 140.125 kroner.

Den skrottede bil var dog ikke, som borgeren hævdede, idet man fra kommunens side fandt bilen til salg hos en forhandler for 243.000 kroner. Og i mellemtiden havde vedkommende ansøgt om et nyt bevilget lån, som dog blev annulleret på grund af svig.

Retten idømte borgeren fire måneders betinget fængsel for forsøg på socialt bedrageri efter straffelovens §279, herunder 100 timers samfundstjeneste.

I 2018 politianmeldte Slagelse Kommune tre øvrige borgere.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk