21. oktober 2020
Byens tre boligselskaber må hjælpe til, når familier tvangsflyttes fra Ringparken. Aftale på bedding.
gallery icon

Se billedserie

Byens tre boligselskaber må hjælpe til, når familier tvangsflyttes fra Ringparken. Aftale på bedding.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Boligselskaber vil tilbyde opsagte familier en forlomme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligselskaber vil tilbyde opsagte familier en forlomme
Slagelse - 10. oktober 2019 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal

I den ene afdeling sker det kun yderst sjældent, at et lejemål opsiges. I to andre er der måske fem-seks opsigelser om året, der baner vejen for nye beboere i Slagelse Almennyttige Boligselskab (SAB).

arrow Læs også: 136 boliger solgt til det halve af vurderingen

Sådan lyder det fra formand Flemming Udbjørg, der ikke umiddelbart ser mulighed for, at boligselskabet, der endnu afventer Boligministeriets stempel for et godkendt salg af Schackenborgvænge i Ringparken, selv har plads til de omtrent 30 familier, der varsles opsagt netop her.

De beboere, som opsiges, skal flytte, fordi de ikke længere opfylder de indkomstkrav, som kommunen har vedtaget, men det kniber for SAB med at finde ledige boliger inden for egne rækker.

- Vi har en stærk interesse i, at vi i genhusningsforløbet ikke står med 30 familier, vi ikke har boliger til. Vi suspenderer derfor vores egne udlejningsregler og ventelister, så de her familier kan søge en bolig i en af vores afdelinger, siger han med henvisning til Jørgensgården i Slagelses bymidte, Solgården i Gørtlergade og Alléhusene på Tjørne Allé.

Der er derfor behov for hjælp i byens øvrige selskaber, FOB og Slagelse Boligselskab.

- Jeg er helt med på, at det også er en uventet og uønsket udfordring for FOB, men som loven er udformet, er der ikke andre udveje, siger Flemming Udbjørg fra SAB, som sælger de 136 boliger, selskabet nu engang har og snart havde i Ringparken.

- Kommunen er forpligtet til aktivt at gå ind og hjælpe i sager som disse. Og det kan kun løses i et samarbejde mellem boligselskaberne, siger han og indrømmer, at det - som det ville ske på SAB's egen venteliste - kan betyde, at de ansøgere, der allerede er på venteliste i en kort periode må afgive plads til en opsagt familie fra Ringparken, forudser han.

I FOB er man ikke tilbageholden som sådan, men konstaterer, at der ikke er indgået nogen aftale indtil videre.

- Ifølge loven skal folk genhuses i det boligområde, de bor i, og det er nu engang kun FOB, der er til stede derude, når SAB har solgt, bemærker direktør Flemming Stenhøj Andersen, der slet ikke vil undres, hvis der kommer en aftale i hus.

I Slagelse Boligselskab er man også klar på, at genhusningen inden for kommunen kan komme til at ske solidarisk. Altså skal opsagte familier have en forlomme og hjælpes med at finde bolig.

- Vi har holdt møder for at få et fælles grundlag boligselskaberne imellem om, hvordan vi håndterer de her udfordringer. Det kan være i Korsør og Slagelse, siger direktør Arne Juul, der er med på, at genhusningen skal løses på tværs.

I ingen af selskaberne vil man sætte ventelister i bero.

arrow Advokat i angreb: Opfordrer til at vende »ulovlig« ghettoplan ryggen
07. december 2019 kl. 06:12 Opdateret: kl. 21:32
arrow Smidt ud af ghettoen: Familie føler sig tvunget på gaden
09. oktober 2019 kl. 07:03 Opdateret: kl. 06:58
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk