13. december 2017
Denne boligblok i Korsør står til nedrivning i et kæmpe renoveringsprojekt for 232 millioner kroner, som har truet byens største boligselskab Bolig Korsør med konkurs. Foto: Helge Wedel
Denne boligblok i Korsør står til nedrivning i et kæmpe renoveringsprojekt for 232 millioner kroner, som har truet byens største boligselskab Bolig Korsør med konkurs. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Boligselskab truet af konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligselskab truet af konkurs
Opdateret 01. marts 2016 kl. 22:42
Slagelse - 29. februar 2016 kl. 06:15
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En konkurs-trussel mod Korsørs største boligselskab Bolig Korsør bliver i dag mandag 29. februar afværget, når byrådet i Slagelse godkender og giver kommunal lånegaranti for et kæmpe renoveringsprojekt for i alt 232 millioner kroner i selskabets afdeling 12, der består af boligblokke på Thiesens Allé 35-41, Elme Allé 24-50 og Linde Allé 37-77 i Korsør.

Faren for boligselskabets konkurs fremgår af et brev, som borgmester Stén Knuth (V) har sendt til udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V), hvor han beder om dispensation til at rive almene boliger ned. Ministeren har udstedt et forbud mod nedrivning af boliger på grund af den aktuelle flygtninge- og migrantkrise. Planen i Korsør er at fjerne 38 boliger ved at nedrive en boligblok, mens to andre blokke skal have fjernet de to øverste etager og ombygges til rækkehuse.

Formand for Bolig Korsør Ebbe Jens Ahlgren bekræfter over for Sjællandske konkurstruslen. Han er derfor både lettet og glad over, at der er grønt lys fra kommunen i form af kommunal garanti for lånene til det store projekt. Ifølge boligformanden er der helt bogstaveligt talt ikke flere skud i bøssen, fordi de indgåede entreprisekontrakter udløber i morgen den 1. marts!

- Vi havde i 2015 en omsætning på 207 millioner. Vi har brugt 42 millioner på helhedsplanen for afdeling 12, hvor fristen for de indhentede kontrakter på byggeentrepriser er 1. marts. Så hvis vi ikke kommer i gang, så ser der da meget alvorligt ud med vores økonomi, siger Ebbe Jens Ahlgren til Sjællandske.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk