8. august 2020
Hønsene havde lagt æg til dagens gæster hos Lykkebjerg Bondegårdsferie. Foto: Per Vagnsø
gallery icon

Se billedserie

Hønsene havde lagt æg til dagens gæster hos Lykkebjerg Bondegårdsferie. Foto: Per Vagnsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børnene mødte en ny verden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnene mødte en ny verden
Slagelse - 29. juli 2020 kl. 10:57
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg synes, her lugter, lød det fra en lille dreng, da bussen med 25 børn med tilhørende forældre holdt stille på Lykkebjerg ved Ruds Vedby, hvor Mødrehjælpen fra Slagelse sammen med Gitte og Niels Henrik Nielsen på gården sørgede for, at børnene fra Slagelse og Korsør fik en landlig sommeferie-oplevelse.

Det var vitterlig en ny verden, der åbnede sig for børnene op til otte år, der alle er byboere, og som var sluppet gennem Mødrehjælpens nåleøje, blandt andet ud fra forældrenes indkomst, for meningen er at give børn, hvis forældre ikke har meget at rutte med, mulighed for at se noget nyt i ferien.

For nogle af børnene var det at komme tæt på får, geder og heste så nyt, at det også var skrækindjagende. Der var faktisk små børn, der græd, fordi de blev bange, men for langt de fleste var det bare sjovt.

Det var det for eksempel for 10-årige Malik Petersen fra Slagelse, der var afsted sammen med mor Sabine. Malik var med til at fodre dyrene, og så havde han en specialopgave med ind imellem at holde rundviser Niels Henrik Nielsens hund - ved navn Viggo Hansen!

- Vi har været på mange af Mødrehjælpens ture. Det er et kæmpe flot arbejde, de gør for dem, der ikke har så mange penge. Jeg er på SU, så der er ikke altid penge til ture, fortalte Sabine Petersen, der også har en dreng på 14 år.

Mødrehjælpens indtjeningsmuligheder har været begrænsede i corona-perioden, hvor genbrugsbutikken på Fisketorvet har været lukket en stor del af tiden.

- Vi skulle finde noget lokalt, som ikke koster for mange penge, for vi har jo ikke tjent meget i år, forklarede Mødrehjælpens næstformand, Birgitte Læsøe.

Denne gang havde det kun været nødvendigt for Mødrehjælpen at sige nej til to familier. Dels fordi fristen for at melde sig var ganske kort og dels takket være donationer fra Tryg, Nordea, Zonta og Slagelse Vinklub, som også gør det muligt at arrangere en tur til BonBon-Land for de større børn.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk