28. maj 2020
Forlev Fribørnehave (tv) er under konkursbehandling. De fire ansatte er sagt op. Ved en fejl fortæller børnehavens hjemmeside fortsat, at rygterne om dens lukning ikke passer. Foto: Helge Wedel
Forlev Fribørnehave (tv) er under konkursbehandling. De fire ansatte er sagt op. Ved en fejl fortæller børnehavens hjemmeside fortsat, at rygterne om dens lukning ikke passer. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børnehave konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnehave konkurs
Slagelse - 14. juli 2019 kl. 07:00
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den langvarige konflikt mellem den private Forlev Friskole og den ligeså private Forlev Fribørnehave er slut. Sidstnævnte lukkede den 30. juni, da det ikke var muligt at få valgt en bestyrelse. Den tidligere bestyrelse indgav derfor konkursbegæring, hvorefter Slagelse Kommune ikke længe udbetalte støtte til børnehaven. Skolen havde opsagt børnehaven, efter den havde sagt nej til vilkårerne for at flytte til skolens tidligere sfo-bygning, der blev ledig, da skolen byggede en ny sfo og indskolingsafdeling. Børnehaven stillede blandt andet krav om, at få udbetalt 1,5 mio. kroner i forbindelse med flytningen.

arrow Læs også: Konflikt årsag til ny privat børnehave

Skolen ønsker at nedrive det 130 år gamle hus med børnehaven for at skaffe bedre indkørselsforhold for skolens brugere og personale. Derfor blev børnehaven, der åbnede i 2005, opsagt.

Striden mellem de to børneparter var på vej i Boligretten, som havde berammet retssagen til den 1. oktober i år.

Børnehaven med plads til 22 børn havde fire ansatte, som alle nu er opsagt. Angiveligt grundet en fejl er børnehavens hjemmeside ikke lukket, men fortæller i stedet om, at rygterne om dens lukning ikke har noget på sig.

Forlev Friskole åbner en ny børnehave i det den tidligere sfo-bygning den 5. august i år med navnet Forlev Børnehus og 19 børn indskrevet. Det oplyser skoleleder på Forlev Friskole Niels Chr. Buch.

45-årige Anne Krogshave Christensen fra Høng er ansat som afdelingsleder i den nye børnehave. Hun er uddannet pædagog og kommer fra et job som leder af sfo-ordningen Tårnfalken på Tårnborg Skole.

arrow Friskole åbner børnehave - strid ikke afgjort
20. september 2018 kl. 07:09 Opdateret: kl. 14:48
arrow Strid mellem friskole og børnehave
13. oktober 2017 kl. 12:33 Opdateret: kl. 16:49
arrow Politikeres uenighed kan bremse friskoles byggeprojekt
24. januar 2015 kl. 17:02 Opdateret: kl. 17:26
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk