10. juli 2020
På vej til det, der bliver Firkløverens vuggestue-afdeling. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

På vej til det, der bliver Firkløverens vuggestue-afdeling. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børn afprøvede ny institution

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn afprøvede ny institution
Slagelse - 19. november 2019 kl. 08:42
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Til daglig er der et højt hegn omkring byggepladsen ved siden af daginstitutionen Firkløveren på Skanderborgvej i Slagelse, men i går kunne både børn, forældre og medarbejdere ved rejsegildet blande sig med håndværkerne inde i den 500 kvadratmeter store bygning, der skal være med til at tage højde for det børneboom, som specielt Slagelse by oplever.

Daginstitutionens leder, Jette Marianne Landsvig, holdt en rejsegilde-tale præget af lidt blandede men også sjove følelser.

- Vi har ikke selv ønsket det, men grunden var her jo, konstaterede hun og tilføjede, at institutionen til gengæld har haft en vis indflydelse på byggeriet, og at aktiviteterne på byggepladsen har givet børnene en masse gode oplevelser, når store gravemaskiner arbejdede på stedet, ligesom de havde været med til at lave den krans, der i går knejsede fra toppen af byggeriet. Byggeriet var oprindelig sat til at være klar til indflytning i september i år. På et tidspunkt viste det sig, at det oprindelige projekt ville blive for dyrt, og efter en justering sagde tidsplanen, at byggeriet ville være færdigt sidst i januar næste år, men da gravemaskinerne kom i jorden, viste det sig i sommer, at der skulle udskiftes langt mere jord, end forundersøgelserne havde fortalt. Samtidig stod det klart, at hovedkloakledningen ikke var placeret som på de gamle tegninger.

Dermed bliver byggeriet godt en million kroner dyrere end de knap 9,5 millioner kroner, der var budgetteret med.

Det ekstra arbejde fører også til endnu en forsinkelse, så daginstitutionens leder, Jette Marianne Landsvig, nu regner med, at den nye bygning kan tages i brug fra slutningen af marts næste år.

Vuggestuedelen har i dag plads til 33 børn og børnehaven til 50 børn. Med udvidelsen bliver der mulighed for at have mellem 48 og 56 vuggestuebørn i nybygningen og mellem 80 og 100 børnehavebørn i de røde pavilloner.

- Men den nye bygning og vores fire pavillioner bliver ikke fyldt op i 2020, og det gør sådan set heller ikke noget. Så får vi tid til at indrette os ordentligt, siger Jette Marianne Landsvig.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk