22. september 2020
Børge V. Andersen
Børge V. Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børge Andersen blev 79 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børge Andersen blev 79 år
Opdateret 14. november 2019 kl. 15:45
Slagelse - 09. november 2019 kl. 16:19
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lederen af Dagcentret/brugercafeen på Lützensvej 7, Korsør Børge V. Andersen er død. Redaktionen har modtaget følgende mindeord:

Sent tirsdag aften den 5. november sov Børge Villy Andersen Remisevej 24 i Korsør stille ind i sit elskede hjem, omgivet af sine nærmeste efter et langt og strengt sygdomsforløb med lungekræft. Børge Andersen blev 79 år gammel, og han var særdeles aktiv næsten til det sidste som leder af dagcentret på Lützensvej.

Børge var ud af en børneflok på ikke mindre end ni børn, og han kom sammen med sin familie til Korsør, da han var bare fire år gammel. Efter skoletiden og lidt uddannelse fik Børge Andersen som så mange andre korsoranere ansættelse ved DSB. Som motormand på færgerne. Jobbet bestred han, til han fyldte 58 år, og da den faste forbindelse var en realitet.

Som 58-årig var Børge Andersen slet ikke færdig med at lave noget. Der skulle stadig ske noget. I en halv snes år var han en skattet medarbejder hos JM- radio/TV, hvor han kørte ud og satte tv og andre anlæg op hos kunderne. Sideløbende med det arbejde var han så sammen med sin kone Inge-Lise, frivillig handicaphjælper i mange år. Det med frivilligt ulønnet arbejde tiltalte Børge Andersen så meget, at han blev frivillig i Dagcenter Lützensvej for cirka 17 år siden. De seneste mange år som en afholdt leder på stedet for de ca. 40 frivillige, der hver dag laver mad. Selv om Børge Andersen havde sørget for, at andre blev involveret i det daglige administrationsarbejde, så bliver det en tung post at skulle løfte nu, hvor Børge Andersen ikke er mere, mener næstformand Anni Bering, som beskriver Børge Andersen som en ildsjæl af kæmpe stort format.

Børge Andersen og hans kone Inge-Lise fik 52 gode år sammen. Hun og deres børn, svigerbørn og børnebørn skal nu indstille sig på en hverdag, hvor familiens midtpunkt ikke er der mere.

Da Børge Andersen ikke var så meget for kirker og den slags, som han udtrykte det, så havde han inden sin bortgang besluttet, at når han ikke var her mere, så skulle hans familie tage afsked med ham i hjemmet. Hans ønske var så, at når bedemanden havde hentet ham, så skulle han køres direkte til krematoriet. Og det blev, som »den gamle sømand« havde ønsket det. Når kremeringen er foregået, vil asken også efter Børge Andersens ønske, når vejr og vind tillader det, blive spredt over det Storebælt, som han elskede så højt.

Ære være Børge Villy Andersen s minde, - vi er mange, også ud over familien, som vil savne ildsjælen og familiemennesket Børge i vores hverdag.

På vegne af de frivillige på Dagcenter Lützensvej

Anders Nielsen,
byrådsmedlem (S) og presseansvarlig, Dagcentret

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk