7. marts 2021
At modtage en gave i form af bøger til en værdi af 24.000 kroner udløser godt humør, som det ses her hos formand for BoligKorsør Ebbe Jens Ahlgren i midten. Til venstre Lars Møller og til højre Allan Hessel. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

At modtage en gave i form af bøger til en værdi af 24.000 kroner udløser godt humør, som det ses her hos formand for BoligKorsør Ebbe Jens Ahlgren i midten. Til venstre Lars Møller og til højre Allan Hessel. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bøger til Motalavejs unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bøger til Motalavejs unge
Slagelse - 19. december 2018 kl. 11:02
Af Helge Wedel

BoligKorsør er Danmarks første boligselskab, der modtager boggave fra »Ordet Fanger«.

At læse godt er nøglen til viden, uddannelse og at kunne klare sig godt.

Et faktum som er baggrunden for Danmarks største læseprojekt »Ordet Fanger«, hvis idé er udsprunget fra den 62-årige reklamemand Lars Møller, der beskriver sig selv som korsoraner i hjertet, selv om byen kun har været bosted for ham de første 30 år, inden kæreste/kone trak ham til den nuværende bopæl i nabobyen, hvor kommunens byrådsmøder holdes.

»Ordet Fanger« har sammen med Danmarks Lærerforening, Dansk Forfatterforening, Dansklærerforeningen og Danmarks Biblioteksforening udbredt vigtigheden af, at børn får læst højt, selv læser meget og øver sig på at læse længe.

Nu er læseindsatsen målrettet udsatte børn hos boligselskaberne i Danmark, hvor BoligKorsør er det første, der modtager en stor stak bøger til en værdi af 24.000 kroner.

- Vi vil målrette bøgerne til vores børn og unge på Motalavej, hvor vi sammen med kommunen medvirker i en stor boligsocial indsats, siger Ebbe Jens Ahlgren, der er formand for BoligKorsør. Rent praktisk er det Allan Hessel fra den boligsociale indsats, der skal få Motalavejs børn og unge til at læse bøgerne.

- Vi har i forvejen et unikt og godt samarbejde med Broskolen, så vi skal nok få bøgerne ud og arbejde hos de unge på Motalavej, siger Allan Hessel.

Lars Møller er også idémanden til »Bag for en sag«, hvor børn de seneste 14 år en gang om året har bagt kager og solgt dem for at samle imponerende i alt 20 mio. kr. ind til børnetelefonen.

Ideen »bag for en sag« har netop også bredt sig til Sverige.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk