23. oktober 2020
Alle bør tænke sig om, mener opposition forud for aftenens ekstraordinære byrådsmøde, hvor særligt Venstre og Radikale Venstre har noget at kæmpe for i forhold til det udkast til ny styrelsesvedtægt, som flertallet har lagt frem. Her er det Troels Brandt (R) sammen med borgmester John Dyrby Paulsen (S).
Alle bør tænke sig om, mener opposition forud for aftenens ekstraordinære byrådsmøde, hvor særligt Venstre og Radikale Venstre har noget at kæmpe for i forhold til det udkast til ny styrelsesvedtægt, som flertallet har lagt frem. Her er det Troels Brandt (R) sammen med borgmester John Dyrby Paulsen (S).
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blåt mindretal appellerer forud for byrådsmøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blåt mindretal appellerer forud for byrådsmøde
Slagelse - 19. marts 2018 kl. 06:10
Af Carsten Lysdal

Venstres gruppeformand, Knud Vincents, er ikke et sekund i tvivl om hensigten med den ændring af styrelsesvedtægten, borgmester John Dyrby Paulsen (S) og flertallet bag ham lægger op til, og som behandles første gang på et ekstraordinært byrådsmøde i aften.

arrow Læs også: Vraget politisk mindretal stævner kommune

- Det er politisk udrensning, og det skyldes, at de vil af med os, siger gruppeformanden, der ikke betvivler, at blå blok øjensynligt må gå planken ud, efter at flertalsgruppen i Slagelse Byråd bestående af Socialdemokratiet, SF, Liberal Alliance og Enhedslisten i forrige uge først varslede en ændring af udvalgsstrukturen - angiveligt grundet snitfladeudfordringer - og et par dage senere helt makulerede samarbejdsaftalen, som blev indgået i december.

Ifølge oppositionen, som forleden blev præsenteret for et udkast til ny struktur, der eksempelvis skærer i antallet af udvalg - fra ni stående til i fremtiden syv - samt i antallet af medlemmer af dem, bør flertallet dog tænke sig om.

- Det her sætter os tilbage, og vi skal altså huske, at vi reelt havde de samme »snitfladeproblemer«, da man for bare tre måneder siden nedsatte udvalgene. Og vi har nu været i gang i to og en halv måned, og i flere udvalg er arbejdet ganske konstruktivt, siger gruppeformanden, der suppleres af partikollegaen Stén Knuth, der af John Dyrby Paulsen beskyldes for at være en af hovedårsagerne til, at samarbejdet må ophøre.

- Lad nu småsagerne ligge og se det i det store billede. Vi har kæmpestore udfordringer organisatorisk, og det, vi har allermindst gavn af lige nu, er, at vi laver et opbrud på den her måde, siger eksborgmesteren, der slår fast, at man i december indgik en samarbejdsaftale, men at der intetsteds står, at man dermed har mundkurv på.

- Vi har ikke skrevet under på, at vi skal tie stille i forhold til de enkelte sager, siger han.

Hos Radikale Venstres Troels Brandt er meldingen den samme.

Hele manøvren om en ændring af strukturen er en ufornuftig øvelse, mener Troels Brandt, der for sit eget vedkommende kun kan berette om et konstruktivt udvalgsarbejde de seneste måneder. Han genkender ikke billedet, der tegnes af byrådspolitikere uden samarbejdsvilje.

- Og hvad må folk ikke tænke om os i øjeblikket, spørger politikeren.

Han mener endvidere, at det på flere måder er tab og spild af ressourcer at ændre hele dette system nu, da grundlaget synes tyndt. Det er særligt opslidende for kommunens forvaltning, siger han, ligesom det ikke ligefrem gavner Slagelses renommé.

- Lige i øjeblikket gør man intet godt for nogen. Man er i gang med at forværre erhvervsklimaet i stedet for at sikre ro og fremdrift, og vi har et driftstab i kommunen, vi ikke burde tillade lige nu, når situationen er, som den er, siger Troels Brandt til Sjællandske.

arrow Ekspert efter Randers-dom: Slagelse-borgmester har en dårlig sag
05. april 2018 kl. 19:48 Opdateret: kl. 19:48
arrow Ekspert: - Opsigelsesmail stiller borgmesteren svagt
04. april 2018 kl. 06:40 Opdateret: kl. 22:47
arrow Borgerlige påpeger manglende mail i forhandlingsforløb
31. marts 2018 kl. 06:14 Opdateret: kl. 21:14
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk