5. august 2020
Hver uge arrangerer Aktivitetscenter Alliancehavens biografklub biografture for ældre, som ellers ikke ville være kommet afsted. Det har været en stor succes, fortæller aktivitetskonsulent Bente Nørgaard. Men når klubben til august indleder fjerde sæson, er der stadig plads til flere medlemmer.
Hver uge arrangerer Aktivitetscenter Alliancehavens biografklub biografture for ældre, som ellers ikke ville være kommet afsted. Det har været en stor succes, fortæller aktivitetskonsulent Bente Nørgaard. Men når klubben til august indleder fjerde sæson, er der stadig plads til flere medlemmer.
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Biografklub klar til ny sæson: Forhindrer ensomhed blandt ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Biografklub klar til ny sæson: Forhindrer ensomhed blandt ældre
Slagelse - 02. juli 2019 kl. 10:03
Af Fleur Sativa
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg blev tilfældigvis lokket med en dag. Men så har jeg været med lige siden, fortæller 75-årige Vibeke Olsen med glæde i stemmen.

Før hun blev medlem af Aktivitetscenter Alliancehavens biografklub i Slagelse havde hun ikke været i biografen i over 50 år. Men det kommer hun nu.

Hver uge arrangerer pleje- og aktivitetscenteret nemlig biografture for ældre, som ellers ikke ville være kommet afsted. Og det har været en stor succes, fortæller aktivitetskonsulent Bente Nørgaard.

- Vi startede 12 medlemmer, og i dag er vi 42. Men der er stadig plads til flere, forklarer hun.

Biografklubben, som blev startet i 2016 sammen med Pårørendegruppen for Demensramte og året efter overgik til at blive ét af Aktivitetscenter Alliancehavens tilbud, indleder derfor til august sin fjerde sæson.

Og her kan flere medlemmer stadig nå at tilmelde sig, fortæller Bente Nørgaard.

- Vi kan altid være flere. Og det er både ældre, der bor i Alliancehaven, men også andre, der kommer ude fra, der deltager, forklarer hun.

I samarbejde med Panorama i Slagelse er der lavet en aftale om, at klubben kommer en bestemt dag efter premieredagen og ser filmene gennem de ældres medlemskab i Biografklub Danmark. En aktivitet, der betyder meget for de ældre, som ifølge Bente Nørgaard ofte bor alene:

- Så er det jo svært at gå i biografen, fordi man ender med at gå ud alene og kommer hjem alene til et tomt hus uden nogen at snakke med. Så det gør en stor forskel for de ældre, siger hun.

Betydningen af biografturene oplevede 75-årige Vibeke Olsen derfor hurtigt. Og i dag er hun ikke i tvivl om, at hun skal forsætte sit medlemskab i biografklubben.

- Det er jo en helt anden verden. Jeg har jo været vant til at se filmene i fjernsynet, forklarer hun og uddyber:

- Man får mange flere indtryk ved at gå i biografen og se det på stor skærm.

Efter biografturene slutter biografklubben desuden altid af med at følges tilbage til Aktivitetscenter Alliancehaven, hvor der bliver serveret kaffe og kage, mens filmen bliver diskuteret flittigt.

I den nye sæson vil der blandt andet blive vist filmene »Ser du månen, Daniel«, »Downtown Abbey« og »Wild Rose«. Nye medlemmer kan kontakte aktivitetskonsulent Bente Nørgaard på mail benwn@slagelse.dk.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk