21. juli 2019
Hashøj Biogas havde store planer om opgradering af anlægget inden konkursen. Fremtiden vil formentlig også byde på en opgradering, idet det fra 2023 ikke vil være økonomisk fordelagtigt at levere biogas til elproduktion på kraftvarmeforsyningen. Foto: Arne Svendsen
Hashøj Biogas havde store planer om opgradering af anlægget inden konkursen. Fremtiden vil formentlig også byde på en opgradering, idet det fra 2023 ikke vil være økonomisk fordelagtigt at levere biogas til elproduktion på kraftvarmeforsyningen. Foto: Arne Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Biogas-handel giver ro til byggeri af flisværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Biogas-handel giver ro til byggeri af flisværk
Slagelse - 08. februar 2019 kl. 05:49
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

HCS-koncernens overtagelse af det konkursramte Hashøj Biogas kommer ikke til at betyde, at Hashøj Kraftvarmeforsyning opgiver planen om at bygge et flisfyret værk ved siden af den nværende varmecentral.

Det fastslår bestyrelsesformand Ole Worm, der dog glæder sig over, at det er aftalt med den nye ejer af biogasværket, at leverancen af biogas til kraftvarmeværket fortsætter indtil videre.

Biogassen bruges på værket til at producere både varme og el.

- Men det kan ikke blive ved, for fra 2023 bortfalder tilskuddet til at producere strøm ved hjælp af biogas. Hvorefter det ikke vil kunne betale sig. Så til den tid skal vi ihvertfald have en anden varmekilde på plads. Men man kan sige, at vi efter biogashandlen har fået mere ro på til at få bygget det nye værk, siger Ole Worm.

I øvrigt var en sag om en ændring af lokalplan i forbindelse med opgradering af biogasværket med på seneste møde i kommunens udvalg for miljø, plan og landdistrikter.

Sagen var ønsket på af det nu konkursramte andelsselskab og udgik.

Kurator i konkursboet, advokat Michala Roepstorff, har nu opgjort gælden i konkursboet til 3,2 millioner kroner baseret på bogholderiet.

- Dette beløb kan dog ændre sig. De 3,2 millioner kroner er det beløb, som fremgår af opgørelsen fra bogholderiet, men der er kreditorkrav, som ikke fremgår af bogholderiet, fordi kravene først udløses ved konkursen. For eksempel erstatningskrav i forbindelse med leasing-kontrakter, som kan være blevet afbrudt i utide, siger Michala Roepstorff.

Hun siger dog videre, at salget af værket til HCS betyder, at værkets pengeinstitut får dækket sit tilgodehavende, ligesom der nok skal blive penge til de såkaldt simple kreditorer i konkursboet. Hvor stor en procentdal kreditorerne kan se frem til, kan hun dog ikke udtale sig om endnu.

I forbindelse med konkursen har en læser spurgt til, om der var offentlige penge i form af kommunegaranterede lån i værket.

Efter hvad det oplyses overfor Sjællandske, blev der ydet kommunegaranti til et lån i forbindelse med opførelsen af værket, men dette lån var betalt tilbage i 2012.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk