15. juni 2021
Team Rynkeby Vestsjælland rykkede lørdag eftermiddag ind på Nytorv efter en tur, rytterne sent vil glemme. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Team Rynkeby Vestsjælland rykkede lørdag eftermiddag ind på Nytorv efter en tur, rytterne sent vil glemme. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: »Rynker« sejrede over hidsige vejrguder og vendte hjem til hyldest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: »Rynker« sejrede over hidsige vejrguder og vendte hjem til hyldest
Opdateret 11. juli 2020 kl. 16:16
Slagelse - 11. juli 2020 kl. 16:07
Af Carsten Lysdal

Hvis nogen går og tror, at en tur rundt i Danmark på jernhest er for tøsedrenge, så bør de tro om igen i en fart.

arrow Læs også: Danmarks svar på »Huy« blev besejret

Team Rynkeby Vestsjællands 36 ryttere plus servicehold vendte lørdag hjem til et spækket Nytorv i Slagelse, hvor ægtefæller, børn, børnebørn, venner og eksryttere stod klar med klapsalver, kram, kys og flag.

- Mange troede måske, at det var »a walk in the park«. Det kunne vi da sagtens klare. Sandheden er, at vi er blevet budt mere, end vi nogensinde før har prøvet. Vi har kørt i 16 sekundmeter, i silende regn og hagl. Det eneste, vi ikke har haft, er tordenvejr, lød det fra holdkaptajn Niels Urban, der særligt i lyset af stride vinde og himmelhvælvingens til tider åbne sluser er stolt på både sine egne og de mange rytteres vegne.

- Hver en rytter har ydet over, hvad man kan forvente, sagde han fra en lastvogn på Nytorv kort efter ankomsten, hvor samtlige seje ryttere entrerede torvet indhyllet i dannebrog.

Han lagde her ikke skjul på, at denne tur har været speciel. Både grundet vejrliget undervejs, men i høj grad også når der skeles til tiden op til.

Den blev mere eller mindre spoleret af coronaens indtog, men med målgruppen in mente - børn med kritiske sygdomme, som der samles ind til - kunne rytterne heller ikke bare aflyse.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at da vi fik at vide i marts, at turen til Paris ikke blev til noget, ja, så var gode råd dyre. Hvad skulle vi så finde på? Vi har nogle børn, der ikke kan gøre for, at der er coronavirus, men som fortsat skal betale for dyr forskning og behandlinger, så derfor valgte vi at køre Danmark rundt, sagde Niels Urban.

Trods de temperamentsfulde vejrguder dvælede han også ved den enorme opbakning og støtte, rytterne nød rundt i landet.

Op ad en strækning på Jyllands vestkyst - vel at mærke i strid sidevind - holdt biler sågar ind til siden, mens der blev hujet og heppet.

- Det varmer et rynke-hjerte. Og det vidner jo om, at Team Rynkeby er et kæmpebrand, og at folk godt ved, hvad vi står for, og hvad vi samler ind til, roste holdkaptajnen.

arrow Vestkysten sled godt på Team Rynkeby Vestsjælland
08. juli 2020 kl. 09:32 Opdateret: kl. 16:27
arrow Rynkeby-ryttere i strid blæst
07. juli 2020 kl. 08:40 Opdateret: kl. 17:11
arrow Team Rynkeby af sted i blæst og regn
05. juli 2020 kl. 11:36 Opdateret: kl. 11:36
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk