29. september 2020
Foto:Thomas Olsen 030820DEN GAMLE STOREBÆLTSFÆRGE BROEN BLIVER BUGSERET IND PÅ SIN SIDSTE PLADS I FÆRGELEJET I KORSØR
gallery icon

Se billedserie

Foto:Thomas Olsen 030820DEN GAMLE STOREBÆLTSFÆRGE BROEN BLIVER BUGSERET IND PÅ SIN SIDSTE PLADS I FÆRGELEJET I KORSØR
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder og video: Historisk færgedag i Korsør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder og video: Historisk færgedag i Korsør

Folk i hundredevis flokkedes i det gode vejr for at tage imod den sidst bevarede storebæltsfærge M/F Broen, da den blev lagt til kaj i Halsskov, hvor der er store planer med den.

Opdateret 03. august 2020 kl. 13:10
Slagelse - 03. august 2020 kl. 13:06
Af Arne Svendsen

Fulgt af mange ivrige blikke og fotografers linser lagde den tidligere storebæltsfærge M/F Broen mandag formiddag til i Korsør.

Omkring klokken 11.45 blev den trukket det sidste stykke ind i færgelejet af en gummiged, efter at være blevet bugseret fra sit seneste opholdssted i Grenaa af to slæbebåde.

Flere hundrede mennesker stod tæt langs kajkanterne og ovre på terrassen hos Storebælts Camping. Herfra fulgte blandt andre borgmester John Dyrby Paulsen (S) og flere byrådsmedlemmer bugseringen af færgen, som et enigt byråd har besluttet af købe.

- Det skal være et vartegn for det nye vandsportscenter og være et sted, hvor man kan opholde sig og lave andre aktiviteter, når vejret ikke er til at bruge vandsportscentret, sagde borgmesteren til Sjællandske.

Herudover skal der som tidligere nævnt indrettes udstilling om storebæltsbyggeriet i færgen, som i følge borgmesteren har kostet fire millioner kroner at erhverve. Hertil kommer dog en række andre udgifter i havnen, så den samlede pris når op på mellem 12 og 15 millioner kroner som tidligere nævnt.

Borgmesteren holdt ikke nogen modtagelses-tale for færgen.

- Det synes jeg ikke lige forholdene er til her, hvor det kan være svært at råbe alle op, sagde borgmesteren, der også sagde, at kommunen bevidst ikke har annonceret voldsomt med arrangementet, for ikke at komme i karambolage med corona-restriktionerne.

Folk havde dog fundet frem til begivenheden, som da også har været fyldigt omtalt i Sjællandske. Og selv om folk stod tæt på molen nogle steder, så blev der andre steder holdt god afstand.

Sjællandskes fotograf Thomas Olsen fulgte begivenheden både med sit kamera/videokamera på jorden og med en drone i luften.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk