30. marts 2020
Det var et langt og festligt fastelavnsoptog, der bevægede sig gennem bymidten søndag formiddag. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Det var et langt og festligt fastelavnsoptog, der bevægede sig gennem bymidten søndag formiddag. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder og video: Fastelavn lige efter »tøndebogen«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder og video: Fastelavn lige efter »tøndebogen«
Opdateret 23. februar 2020 kl. 15:54
Slagelse - 23. februar 2020 kl. 15:39
Af Solveig Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I dag er det let at købe sig til fastelavnskostume - og særligt hvis ens drøm er for en dag at være én af Disney-universet mange elskede figurer. Dem var der da også en del af i Slagelse søndag formiddag, hvor der blev holdt fastelavn med først optog i midtbyen - siden tøndeslagning på Atriumtorvet i VestsjællandsCentret.

Men der var også mange andre kostumer i brug, hvor det var tydeligt, at der var blevet tænkt kreativt i både udformning, stil og materialer, og hvor mor eller en anden fingerfærdig sjæl havde lagt tid og kræfter i at skabe det helt særlige kostume til lejligheden.

Babydykker

En lækker isvaffel med kugler af chokoladeis og cremet flødeskum, en pose farverige Jeally Beans skabt af balloner, og en dykker med sutten som livgivende mundstykke var nogle af de fantasifulde udklædninger, der tiltrak sig opmærksomheden blandt de mange børn, der alle var ivrige efter at erhverve sig dagens dronninge- eller kongekrone eller måske netop blive præmieret for at være den bedst udklædte i sin aldersgruppe.

Alle gode gange tre
Men inden de mange børn, hvor det især vrimlede med de mindste, fik lov at prøve kræfter med tønderne i enten træ eller pap, var der fælles fastelavnsoptog med start med Nytorv.

Og hvilket optog: Med udklædte gardere fra Slagelse Garden i front, masser af festligt udklædte børn med og uden forældre i hånden, farverige maskotter og heste og ryttere i forklædning dannede de et langt optog, der gik »i ring« om Sankt Mikkels Kirke tre gange, inden de - dog uden heste - satte kurs mod VestsjællandsCentret.

I centret ventede fire tønder uden slik - det blev der dog kompenseret for ved uddeling af slikposer til alle udklædte børn senere - samt tøndeslagning i fire kategorier delt op efter alder.

Trængsel ved paptønde

Hos de mindste børn mellem 0 til 3 år var køen ganske lang, men både forældre og børn så ud til at holde distancen hjulpet godt på vej af både festllig musik og underholdende kommentarer fra Nina Aller Christrup og Chris Skytte, der var dagens fastelavnsværter via Louise Schouw Teater.

Både fastelavnsoptog og tøndeslagning var arrangeret i fællesskab af Destination Sjælland, Business Slagelse og VestsjællandsCentret, som i samarbejde med flere sponsorer, naturligvis havde tænkt på både fastelavnsris, slikposer, fastelavnsboller, saftevand samt præmier og kroner til de heldige, der fik has på tønderne.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk