21. maj 2019
I Bilka Slagelse er man blevet bedre til at udnytte varer, som tidligere ville være havnet i skraldespanden.
I Bilka Slagelse er man blevet bedre til at udnytte varer, som tidligere ville være havnet i skraldespanden.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bilka halverer madspild

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bilka halverer madspild
Slagelse - 19. oktober 2018 kl. 06:36
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Bilka Slagelse vil man madspild til livs. Derfor har varehuset nu taget flere nye metoder i brug, der har bidraget til en halvering af madspildet på tværs af hele Bilka-kæden.

Prisnedsættelse på varer tæt på udløbsdato, bedre systemer, oftere varelevering og bedre udnyttelse af kasserede varer, som ingenting fejler, betyder, at der i Bilka Slagelse ikke længere ryger lige så meget mad i skraldespanden som før.

Fra 2014 til 2018 har Bilka-varehusene tilsammen reduceret spildet af mad med 4.193 ton. Det varer til 52 procent eller godt 33.544.000 pakker spegepølse, fremgår det af en udsendt meddelelse fra varehuskæden.

Madspildet bekæmpes på flere måder, blandt andet via de karakteristiske gule skyer på flere varer, som indikerer, at varerne er ved at »løbe på dato« og derfor sat ned i pris.

Men der er også flere ændrede procedurer, som kunderne umiddelbart ikke ser.

Blandt andet har Bilka fået bedre systemer, der gør det lettere at forudse, hvor mange varer, der skal bestilles hjem, eller hvor meget kød slagteren skal skære op til bøffer.

Derudover er Bilka også blevet bedre til at udnytte varer, som hidtil ville være havnet i skraldespanden, men som ingenting fejler. Eksempelvis bliver en bulet pakke kylling eller et salathoved, hvor emballagen er brudt, nu udnyttet i varehusets egen bistro og delikatesse.

- Vi oplever en stor interesse fra vores kunder til at mindske madspild. Hvis vi har varer, som er ved at løbe på datoen, sætter vi prisen ned på varen, så vi sikrer, at den bliver solgt og ikke smidt i skraldespanden. Det er vigtigt, at vi som lokal forretning tager madspild alvorligt, siger Jakob Larsen, varehuschef i Bilka Slagelse.

Hele Bilka-kæden har i tråd med FN's verdensmål forpligtiget sig til at halvere kædens madspild inden 2030, men fordi Bilka allerede nu 12 år før tid når det mål, sætter kæden et nyt mål. Nemlig en reel reducering af madspildet på 75 procent sammenlignet med 2014.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk