25. juni 2019
De varslede besparelser på lokaletilskud ser nu ud til at blive rullet tilbage. Finansieringen mangler forsat og skal nu findes af budgetaftalepartnerne. En af de foreninger, der var ude at rejse kritik af besparelserne, var spejderne i Slagelse.
De varslede besparelser på lokaletilskud ser nu ud til at blive rullet tilbage. Finansieringen mangler forsat og skal nu findes af budgetaftalepartnerne. En af de foreninger, der var ude at rejse kritik af besparelserne, var spejderne i Slagelse.
Foto: Ulrik M. Eriksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Besparelser rulles tilbage på foreningsområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Besparelser rulles tilbage på foreningsområdet
Slagelse - 16. januar 2019 kl. 09:00
Af Niklas Asp Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når en forening lever op til de lovpligtige krav, er det normalt, at kommunen hjælper med at betale udgifter forbundet med lokalerne, som foreningen enten lejer eller ejer.

Grundet større besparelser i kommunen ændrede man imidlertid reglerne i 2017, så foreningerne årligt vil få reduceret tilskuddet med 5 procentpoint, omregnet til 250.000 kroner per år frem til 2021.

Det betyder, at kommunens tilskud går fra 85 procent til den lovpligtige grænse på 65 procent. En besparelse som tidligere har mødt modstand fra de lokale foreninger, som står overfor en svær spareøvelse.

I kultur- og fritidsudvalget lyder det, at udvalget løbende været i dialog med foreningerne. Og de varslede besparelser gik ikke ubemærket hen, da foreningerne flere gange gjorde opmærksom på, at det vil have konsekvenser for foreningslivet.

Men det ser nu ud til, at de kan ånde lettet op.

- I Slagelse Kommune har vi et klart ønske om at være en attraktiv idrætskommune med et stærkt foreningsliv. Vi tror på, at sunde fritidsaktiviteter skal gøre sig gældende, både når man bor på landet eller i de større byer. Derfor er det også afgørende, at vi støtter foreningslivet alt det, vi kan, så vores borgere forsat kan deltage i stærke fritidsaktiviteter i deres lokalområde, siger formand for kultur- og fritidsudvalget Jørgen Andersen (S), som bakkes op af et enigt udvalg.

- Jeg skal være den første til at beklage, at vi fik lavet et budget, som ramte vores foreninger, der hvor det gør mest ondt. Jeg glæder mig over, at vi nu er enige om at de besparelser, som vi alle har talt om, var helt forkerte, endeligt ser ud til at bliver rullet tilbage, til gavn for klubberne og deres medlemmer, siger medlem af kultur og fritidsudvalget Stén Knuth (V).

Og s tår det til udvalgsformanden, skal pengene ikke tages fra kultur- og fritidsområdet.

- Jeg håber meget på, at det vil lykkes os at finde pengene på det overordnede budget, så vi ikke bare giver med den ene hånd, men samtidig tager med den anden, siger fortæller Jørgen Andersen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk