2. december 2020
Der var godt fyldt op i byrådssalen til aftenens møde, hvor pressen var talrigt repræsenteret. Udover Sjællandske og Søndagsavisen var også TV Øst, Regionalen og Altingets redaktør Jakob Nielsen på plads sammen med en større skare tilhørere. Foto: Arne Svendsen
Der var godt fyldt op i byrådssalen til aftenens møde, hvor pressen var talrigt repræsenteret. Udover Sjællandske og Søndagsavisen var også TV Øst, Regionalen og Altingets redaktør Jakob Nielsen på plads sammen med en større skare tilhørere. Foto: Arne Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beskyldninger om ulovlighed da byrådets ene fløj tog magten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beskyldninger om ulovlighed da byrådets ene fløj tog magten
Slagelse - 26. marts 2018 kl. 22:27
Af Arne Svendsen

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi må opgive samarbejdet, men jeg bliver da bestyrket i, at det er den rigtige beslutning, når jeg hører udtalelserne fra Henrik Brodersen (DF).

arrow Læs også: Vraget politisk mindretal stævner kommune

Det siger borgmester John Dyrby Paulsen (S) til Sjællandske efter mandagens byrådsmøde, hvor flertallet på 16 bag borgmesteren, bestående af S, SF, LA og Enhedslisten, overtog hele magten og formandsposterne i alle udvalg.

Den udtalelse han refererer til fra Brodersen var sådan set en beklagelse fra denne. Brodersen sagde nemlig, at han jo var udråbt som den store synder på grund af sine udtalelser om nepotisme og kammerateri i forbindelse med et grundsalg i Korsør.

- Det skal jeg beklage, og jeg skal ikke gøre det igen - ihvertfald ikke før der er anledning til det igen, sagde Brodersen, mens der blev grinet noget på tilhørerpladserne.

John Dyrby Paulsen har dog svært ved at se det morsomme i det.

- Han må jo så mene, at der har været en anledning til udtalelserne i første omgang, og den slags finder jeg mig ikke i, sagde borgmesteren bagefter til Sjællandske.

V-gruppeformand Knud Vincents talte om »Cirkus Slagelse« og om »politisk udrensning« fra flertalspartiernes side.

Ann Sibbern fra DF mente, at der var tale om en usaglig begrundelse for at ændre styrelsesvedtægten, idet den blev koblet med opsigelse af samarbejdsaftalen.

Hun angreb borgmesteren for at have løjet på det seneste byrådsmøde, hvor han sagde, at han havde talt med eksperten Roger Buch, som også har udtalt sig til Sjællandske. Hun fremlagde en mail fra Buch, hvor der blandt andet står, at borgmesteren ikke havde talt med ham, men korresponderet via mail.

Buch skriver også, at begrundelsen i opsigelsesmailen for nye udvalg/konstituering efter hans vurdering ikke er lovlig.

Hvilket er i modstrid med det notat om sagen, som konstitueret kommunaldirektør Ole Kristensen har udarbejdet.

arrow Ekspert efter Randers-dom: Slagelse-borgmester har en dårlig sag
05. april 2018 kl. 19:48 Opdateret: kl. 19:48
arrow Ekspert: - Opsigelsesmail stiller borgmesteren svagt
04. april 2018 kl. 06:40 Opdateret: kl. 22:47
arrow Borgerlige påpeger manglende mail i forhandlingsforløb
31. marts 2018 kl. 06:14 Opdateret: kl. 21:14
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk