23. oktober 2019
Denne skitse viser til højre Troels Christensens grund med det store græsareal ned mod Korsør Nor, og til venstre det farvede areal, som han ønsker at købe.
gallery icon

Se billedserie

Denne skitse viser til højre Troels Christensens grund med det store græsareal ned mod Korsør Nor, og til venstre det farvede areal, som han ønsker at købe.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beskyldninger om kammerateri i byråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beskyldninger om kammerateri i byråd
Slagelse - 31. januar 2018 kl. 06:59
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- De er jo kun ude på at fylde hinandens lommer. Det er kammerateri og nepotisme, og derfor skal sagen frem i lyset.

arrow Læs også: Ja i grundsag efter en gang stikpiller i byrådet

Det siger Henrik Brodersen (DF) om en sag vedrørende salg af et grønt areal på Halsebyvej i Svenstrup. Sagen var på byrådets dagsorden mandag, oprindelig på den lukkede del, men som det fremgik af Sjællandske tirsdag blev den flyttet til den åbne del, efter at Henrik Brodersen havde bedt om det.

Efter afgørelsen var faldet, til ugunst for den borgerlige side i salen med stemmerne 16-15, var dommen også hård fra Venstres gruppeformand Knud Vincents.

- Kammerateri, lød det kort fra ham, da Sjællandske bad ham fortælle, hvilken pris man fra borgerlig side ville have fundet rimelig for det pågældende grundstykke på omkring en tønderland ned mod Korsør Nor.

Ved sagens start havde tidligere borgmester Stén Knuth (V) sagt, at når han havde bedt om at få sagen forelagt byrådet, så var det fordi den pris et flertal i økonomiudvalget vedtog efter hans mening var for lav.

Når sagen gav anledning til så skarpe ytringer hænger det sammen med, at den potentielle køber til det grønne areal er tidligere byrådsmedlem Troels Christensen (LA), der er nabo til grunden.

Og udtalelsen fra Henrik Brodersen om at »fylde hinandens lommer« skal givetvis ses i sammenhæng med, at Troels Christensens tvillingebror Villum Christensen jo stadig er med i byrådet, ligesom han er medlem af økonomiudvalget, der havde sagen for på sit seneste møde.

Villum Christensen erklærede sig inhabil begge steder.

- Men helt usædvanligt havde Liberal Alliance jo indkaldt en suppleant til byrådsmødet, (Mick Keller red.), så det var da for at være sikker på, at sagen kunne stemmes igennem, siger Henrik Brodersen.

Han mener, at Troels Christensen vil kunne købe jorden alt for billig.

Vedtagelsen blev, at grundstykket skal i offentligt udbud, og at salgsprisen minimum skal være lig med den offentlige vurdering, der er på 72.800 kroner.

Det er en del over den pris forvaltningen havde fastsat på 40.000 kroner plus moms, som byggede på den værdi en ejendomsmægler havde vurderet den til.

- Så jeg forstår ikke kritikken af, at vi skulle sælge for billigt. Og alle kan jo byde, da den er i offentligt udbud, siger tidligere borgmester Lis Tribler (S), der sammen med et flertal i økonomiudvalget og byrådet gik ind for at sælge grunden.

Henrik Brodersen mener dog, at Troels Christensen vil kunne tjene på købet.

- Ganske vist kan der ikke bygges på grunden nu, men om nogle år, når Planloven sikkert bliver ændret, så kommunerne kommer til at bestemme mere, vil der sikkert kunne gives tilladelse, og så er grunden jo rigtig mange penge værd, mener Henrik Brodersen.

arrow Omstridt grund forgiftede byrådsklima: Nu droppes et salg
26. april 2018 kl. 06:08 Opdateret: kl. 20:50
arrow Beskyldninger om ulovlighed da byrådets ene fløj tog magten
26. marts 2018 kl. 22:27 Opdateret: kl. 22:27
arrow Kaos i byråd: Borgmester opsiger samarbejdsaftale
11. marts 2018 kl. 19:50 Opdateret: kl. 21:18

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk