20. januar 2019
Ringparken i Slagelse er godt på vej væk fra ghettoliste, lød det tilbage i august, da justitsminister Søren Pape Poulsen besøgte området. Der er dog angiveligt ballade med en gruppering under akronymet »KV«.
Ringparken i Slagelse er godt på vej væk fra ghettoliste, lød det tilbage i august, da justitsminister Søren Pape Poulsen besøgte området. Der er dog angiveligt ballade med en gruppering under akronymet »KV«.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Berygtede »KV«-unge er på ministerens bord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Berygtede »KV«-unge er på ministerens bord
Opdateret 18. december 2017 kl. 06:38
Slagelse - 18. december 2017 kl. 06:30
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Overfald på hjemmehjælpere i Nordbyen i Slagelse og et angiveligt umotiveret overfald på en 21-årig mand foran Lynge Forsamlingshus i sommer har fået justitsminister Søren Pape Poulsen (C) i sving.

arrow Læs også: Avis og kollegieboliger udsat for graffitihærværk

Det er han kommet, efter at det socialdemokratiske folketingsmedlem Kaare Dybvad, valgt for partiet i Holbæk i Sjællands storkreds, har stillet spørgsmål om en navngiven gruppering, der af mor til voldsoffer og flere vidner anklages for at stå bag i hvert fald sidstnævnte voldsepisode.

Det skriver Sjællandske.

Det er grupperingen fra Ringparken i Slagelse, der kalder og underskriver sig »KV«, hvilket står for Kierulffsvej. Af justitsministeren og politiet er der dog ikke tale om en egentlig bande, men en gruppe på omtrent ti utilpassede unge.

- Vil ministeren redegøre for omfanget af og indsatsen imod den bandegruppering i Slagelse, der går under akronymet »KV«, lyder spørgsmålet fra Kaare Dybvad, som får svaret, at der er tale om en mindre gruppering, og at politiet har øje på dem. Ikke mindst med målrettede indsatser.

Boligselskabet FOB er med i samarbejdet med politi og kommune, og ifølge direktør Flemming Stenhøj Andersen er det helt korrekt, at der er tale om en gruppe utilpassede unge.

- Men det er ikke mit indtryk, at det er en tæt gruppering, ligesom en bande er. Det er nogle, vi har fokus på, ikke mindst i forhold til at få dem til at forstå, at de bør stoppe med det, de går og foretager sig, lyder det fra direktøren.

Ifølge Anette Nikolajsen, hvis søn blev slået ned af en gruppering foran Lynge Forsamlingshus ved Sorø i juli, handler det dog ikke blot om ti unge, men langt flere.

- Der er et problem. Det er tydeligt. Det er også derfor, Kaare Dybvad tager det op. Der var mange flere ude ved det forsamlingshus, så at politiet siger, at der ikke er tale om flere, vidner om, at de ikke ved, hvad der foregår, siger hun.

I øvrigt er »KV«-gruppen ikke ny.

Også Sjællandske i Korsgade har haft besøg af en række unge, som skrev initialerne »KV« på ydermuren med spraymaling. Det visit fandt sted i 2014.

Dengang var det formentlig for at kritisere omtalen af gruppen, som ikke var synderligt begejstrede for at komme i spalterne og særligt på nettet. Det budskab blev mejslet i granit med ordene »FUCK SN.DK«.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk