14. december 2018
Formand for BoligKorsør Ebbe Jens Ahlgren, der her ved en anden lejlighed er fotograferet foran Kvarterhuset, hvor mødet foregik, finder det grotesk, hvis man skal flytte møder for beboerne på Motalavej væk fra Motalavej. Foto: Helge Wedel
Formand for BoligKorsør Ebbe Jens Ahlgren, der her ved en anden lejlighed er fotograferet foran Kvarterhuset, hvor mødet foregik, finder det grotesk, hvis man skal flytte møder for beboerne på Motalavej væk fra Motalavej. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beboermøde endte i tumult og hærværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beboermøde endte i tumult og hærværk
Slagelse - 23. februar 2018 kl. 07:17
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

BoligKorsørs informationsmøde om genhusning endte med væltet kaffe- og kagebord og hærværk mod genhusningskonsulents bil.

arrow Læs også: 19-årige får zoneforbud efter tumult

Boligformand overvejer vagter eller at holde møder for beboerne andre steder end på Motalavej.

De få har igen ødelagt det for de mange på Motalavej. Onsdag aften havde BoligKorsør indbudt beboerne på Motalavej til orienteringsmøde i Kvaterhuset om beboernes genhusning i forbindelse med nedrivning af blokke, byggeri af rækkehuse og moderniseringer af boliger for 141 mio. kr.

Et projekt som indledes til maj med Enemærke & Petersen A/S fra Ringsted som hovedentreprenør.

- Mødet med over 100 deltagere og arabisk tolk startede rigtig fint og i en god stemning, efter jeg havde budt velkommen og overladt ordet til de genhusningskonsulenter, der skal hjælpe beboerne, siger formand for BoligKorsør Ebbe Jens Ahlgren til Sjællandske.

Efter en time endte mødet dog i tumult og et væltet kaffebord med kage, hvor servicen heldigvis var af plastik.

- Ved de to indgange samledes en halv snes unge mænd alle af anden etnisk herkomst end dansk. De begyndte at provokere, larme og fløjte, og det endte med, at de væltede det rullebord, hvor der stod kaffe og kage til beboerne, siger Ebbe Jens Ahlgren.

Han tager stærkt afstand fra de unges opførsel, som i værste fald kan få konsekvenser for fremtidige møder.

- Det kan jo ende med, at vi finder det for utrygt at holde møder på Motalavej og må finde andre steder eller skal bruge vagter. Men det er jo helt grotesk, hvis vores genhusningskonsulenter, der netop skal hjælpe beboerne, ikke kan få lov til at informere og arbejde på Motalavej, siger Ebbe Jens Ahlgren.

En time efter tumulten og det væltede kaffebord, blev der begået hærværk mod en af genhusningskonsulenternes bil, der holdt parkeret ved Kvaterhuset ud for nummer 57.

- Forruden og bagruden på en sort Peugeot 308 er smadret med en ukendt genstand. På bilens kølerhjelm og på siden er der med hvid maling skrevet »MTG« ifølge vores optegnelser, siger Jens Jedig Christiansen til Sjællandske. Han er politikommissær ved lokalpolitiet i Slagelse. Han ved ikke, hvad forkortelsen »MTG« står for. Andre steder på Motalavej og på Facebook kan forkortelsen »MVG« ses - om den står for »Motalavejs Værste Gangstere« kan være et kvalificeret gæt.

- Vi hører meget gerne fra personer, der har været til stede og set noget ved 21-tiden onsdag ud for nummer 57 i forbindelse med hærværket mod bilen, siger Jens Jedig Christiansen. Han tilføjer, at den forudgående tumult ved boligmødet også indgår i politiets efterforskning. Eventuelle vidner skal kontakte politiet på 114.

arrow Hærværk på bil på Motalavej fotograferet
24. februar 2018 kl. 08:46 Opdateret: kl. 18:49

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk