23. juni 2021
Der bliver måske alligevel mulighed for at bygge i det skraverede område mellem vestbyen og omfartsvejen trods beslutningen i byrådet 18. december.
Der bliver måske alligevel mulighed for at bygge i det skraverede område mellem vestbyen og omfartsvejen trods beslutningen i byrådet 18. december.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beboere i Slagelse vestby har glædet sig for tidligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beboere i Slagelse vestby har glædet sig for tidligt
Opdateret 04. januar 2018 kl. 10:16
Slagelse - 04. januar 2018 kl. 06:38
Af Arne Svendsen

Beboere i Slagelse vestby kunne glæde sig efter byrådsmødet 18. december sidste år. Her vedtog byrådet nemlig med mindst mulige margin at sige nej til, at det i den nye kommuneplan tillades at bygge på et område mellem vestbyen ved Marievangsvej og den vestlige omfartsvej.

arrow Læs også: Møde om omdiskuterede boligplaner

En hel del beboere i vestbyen har vendt sig mod dette projekt, som en entreprenør fra Korsør allerede har planer for, fordi det vil ødelægge deres udsigt.

Ny tyder meget dog på, at der alligevel bliver bygget. Og samtidig ser det også ud til, at et areal ved Kongevejen/Stop 39 også bliver udlagt til erhverv, selv om også det blev stemt ned på samme byrådsmøde.

Det skyldes, at den nye formand for det nye erhvervs- og turismeudvalg, Knud Vincents (V), har rejst sagen, når udvalget holder sit første møde fredag 5. januar.

Knud Vincents mener nemlig, at der blev begået en procedurefejl, da sagen blev behandlet 18. december sidste år.

- Jeg tænker, at der findes et nyt flertal i det nye byråd, der fortsat ønsker at sende de signaler om, at vi vil vores erhvervsliv samt mulighed for udvikling/bosætning, mener Vincents.

Der er udsigt til flertal i udvalget, der ud over Vincents består af næstformand Villum Christensen (LA), Henrik Brodersen (DF) og Pernille Ivalo Frandsen (V), der alle stemte for at få områderne med i kommuneplanen 18. december. Sidste medlem er Flemming Erichsen (S), der stemte imod, men dog samtidig viste interesse for et forslag fra Villum Christensen om et byggeri, der tog mere hensyn til vestby-beboernes udsigt.

I det nye byråd tegner der sig også et flertal, i hvert fald hvis partierne holder fast i deres synspunkter fra 18. december, og den radikale Troels Brandt stemmer sammen med V, DF og LA.

Borgmester John Dyrby Paulsen (S) holder umiddelbart fast i det synspunkt, som han og partiet stemte for 18. december. Nemlig at der ikke skal bygges i vestbyen.

- Men vi må jo snakke om tingene og prøve at finde en løsning, sådan som det er aftalt i den samarbejdsaftale vi har indgået mellem alle byrådets partier. Vi må kunne finde en løsning, der tager hensyn til alle parter, siger John Dyrby Paulsen, der ikke havde været opmærksom på sagen, før Sjællandske gjorde ham opmærksom på den.

arrow Bygherre og borgere skal snakke om vestby-plan
09. februar 2018 kl. 07:03 Opdateret: kl. 17:38
arrow Dyrby uenig med partifæller om strategi for vestbyen
20. januar 2018 kl. 07:12 Opdateret: kl. 22:18
arrow Socialdemokrater alligevel med på omdiskuteret byggeri
08. januar 2018 kl. 06:27 Opdateret: kl. 23:26
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk