15. januar 2021
Mange valfarter til småøerne, eksempelvis Omø, i øjeblikket. Arkivfoto.
Mange valfarter til småøerne, eksempelvis Omø, i øjeblikket. Arkivfoto.
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beboere glæder sig over fyldte småøer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beboere glæder sig over fyldte småøer
Slagelse - 13. juli 2020 kl. 06:50
Af Ritzau

Øboerne ude på de danske småøer kan helt bestemt mærke, at 53 færger i juli er gratis for fodgængere og cyklister som en del af den såkaldte sommerpakke. Også på Omø.

Det fortæller Dorthe Winther, som er formand for Sammenslutningen af Danske Småøer, der er en interesseorganisation for 27 danske småøer.

Hun er af den overbevisning, at langt de fleste øboere er glade for de ekstra mange besøgende, selv om det har betydet trængsel på færgerne og længere kø i øernes butikker.

- Når vi når september, er der måske nok nogle, der glæder sig til at blive alene, men man ved også godt, hvorfor folk er der, og hvilken betydning det har for øerne.

- Jeg tror, at man langt hen ad vejen har lært at leve med det, fordi man godt ved, at det er nødvendigt med mange gæster, hvis spisesteder, butikker, overnatningssteder kan overleve og åbne næste år, siger hun.

Luksus at stå i kø
Nye tal fra Transportministeriet viser, at cirka 83.000 cyklende og gående danskere i juli har sejlet gratis med danske færger.

Det tal er blot for 34 ud af de i alt 56 færger, som har tilmeldt sig ordningen.

Dorthe Winther forklarer, at de fleste øboere er vant til, at sommerferie er lig med ekstra mange besøgende.

- På vores ø Omø siger vi, at det er en luksus at stå i kø, for det betyder, at der er nogle inde og lægge penge, som kan sikre butikkens overlevelse, siger hun og tilføjer:

- Det blik må vi have på. Måske bliver vi lidt lange i blikket sidst på sæsonen, men sådan er det, siger hun.

Gratis ruter kommer ikke belejligt

Fra nogle mindre øer har der imidlertid lydt kritik, fordi juli i forvejen er en af de travleste perioder hele året for færgerne.

Derfor, forklarede Lars Hansen, der er konstitueret formand i Småøernes Færgeselskaber til DR tidligere i juli, kommer de gratis ruter ikke særlig belejligt.

Dorthe Winther anerkender her, at muligheden for ekstra omsætning er begrænset, og at juli i forvejen er en travl måned.

Hun har også tidligere foreslået at skubbe det til august og september.

- Nu er vi glade for, at der i august og september er væsentligt nedsatte priser, og så håber vi, at nogle har lyst til at komme tilbage og opleve en anden side af ølivet, når der ikke er så mange mennesker, siger hun.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk