16. oktober 2019
Borgmester John Dyrby Paulsen (S) og Direktør i FOB fik en række spørgsmål til beboermødet i Nordhuset. Foto: Niklas Asp Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Borgmester John Dyrby Paulsen (S) og Direktør i FOB fik en række spørgsmål til beboermødet i Nordhuset. Foto: Niklas Asp Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beboere frustrerede over ghettopakke: - Det er utidigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beboere frustrerede over ghettopakke: - Det er utidigt
Opdateret 04. december 2018 kl. 21:41
Slagelse - 04. december 2018 kl. 21:00
Af Niklas Asp Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der flød en lind strøm af holdninger og spørgsmål, da der i går blev afholdt et orienteringsmøde i et fyldt Nordhuset på Albert Ibsensvej i Ringparken.

arrow Læs også: Borgmester afviser børnehave-forslag: - Det er helt gakgak

Mødet vedrørte Ringparkens placering på ghetto-listen, ghettopakken, og hvad den kan få af betydning for området. Direktør i boligselskabet FOB, Flemming Stenhøj Andersen, opridsede og forklarede indledningsvis konsekvenserne af placeringen - og trods en forsigtig optimisme blev der ikke lagt fingre imellem.

- Det går den rigtige vej, men der kommer store forandringer, og I kommer til at kunne mærke det. Nogle kan risikere at skulle flytte, fordi boliger omdannes til ungdoms- eller ældreboliger, lød det blandt andet fra FOB-direktøren.

Og man skulle ikke langt ind i mødet, før de frustrationer, der har akkumuleret sig hos beboerne, efter folketinget kom med deres store ghettoplan, blev luftet - dog med en saglig tone.

En, der er dybt frustreret over udsigten til de store forandringer, er 73-årige Lars Kronberg, der har boet i Ringparken i seks år.

- Jeg synes, det er et direkte indgreb i min og beboernes frihed, at man risikerer at skulle nedlægge boliger, det er utidigt, og der synes jeg også, at byrådet har reageret for langsomt, lød det fra Lars Kronberg efter mødet.

Han anerkender, at det er et belastet område, og at beboerne ligeledes skal tage et ansvar. Men han er ikke i tvivl om, hvem der ender med at flytte.

- I sidste ende bliver det jo de ressourcestærke borgere, som har penge og overskud til at finde en ny bolig, der forlader området, det er stensikkert, sluttede den spørgelystne og indigneret Ringparken-beboer.

Læs mere i Sjællandske onsdag.

arrow Ghettolov kan gøre vejen til børnehave længere for alle
05. december 2018 kl. 06:40 Opdateret: kl. 09:57
arrow Stramme ghetto-regler kan koste børnehave livet
05. december 2018 kl. 05:00 Opdateret: kl. 21:15
arrow Beboerne presses mere end nogensinde
04. december 2018 kl. 06:15 Opdateret: kl. 18:56

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk