6. august 2020
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beboere brokker sig: Affaldet flyder og lugter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beboere brokker sig: Affaldet flyder og lugter
Slagelse - 12. juni 2019 kl. 08:44
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lugten ved Sydbyens boligblokke i Slagelse har været slem i den seneste tid. Affaldet har hobet sig op, fordi der i forbindelse med renovering af Slagelse Boligselskabs afdeling er lukket af for de affalds-molokker, beboerne normalt bruger. Ifølge Miki Hedengran, der bor på Ærøvej, har der været så store problemer med madaffald, der ligger og flyder, at håndværkerne ser rotter, mens de arbejder.

Mens Slagelse Boligselskabs afdeling bliver renoveret, skal beboerne bruge naboen FOB's molokker, men det mener Miki Hedengran ikke, fungerer.

- Det er meget langt for gangbesværede. Der er måske 500-600 meter. Mange vælger bare at smide deres skrald, og der stinker ekstremt meget. Viceværten fjerner affald hver dag, men der bliver hurtigt fyldt, og det gælder hele området. Det er et stort problem, og hvis vi i løbet af sommeren rammer 30 graders varme - puha, lyder det fra Miki Hedengran.

Slagelse Boligselskabs direktør, Arne Juul, mener, at selskabet har taget alle tænkelige forholdsregler, og at det alene er et spørgsmål om beboernes adfærd.

- Vi har øget kapaciteten i FOB's molokker, men der går nok lige lidt tid, inden man finder ud af det. Vi ved, at der er kapacitet derude, og der er oven i købet ugetømning i stedet for tømning hver 14. dag, og vi har informeret med skilte både i gangene og på de enkelte molokker, men der har åbenbart stået en del hen over pinsen. I dag er alle molokker blevet tømt, siger Arne Juul.

Han kan ikke afvise, at de kasserede madvarer har tiltrukket rotter.

- Det er klart, at det kan være en følgevirkning. Vi følger det tæt og skal eventuelt informere noget mere, siger han.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk