9. juli 2020
Sådan ser området ud i dag, hvor Stop 39 kan skimtes i baggrunden. Ifølge Benny Larsen er der absolut ingen grund til at ændre på udsigten.
Sådan ser området ud i dag, hvor Stop 39 kan skimtes i baggrunden. Ifølge Benny Larsen er der absolut ingen grund til at ændre på udsigten.
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bauhaus har vundet: Kritiske beboere vil fortsat bide sig fast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bauhaus har vundet: Kritiske beboere vil fortsat bide sig fast
Slagelse - 18. januar 2020 kl. 14:56
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tusindvis af læsere og et digert udpluk af Sjællandskes Facebook-venner klapper i hænderne over Bauhaus' nylige melding i Sjællandske om, at byggemarkedet er på vej til Slagelse..

arrow Læs også: Kritik af udvalgsformand: »Glemte« at invitere kolleger til borgermøde

På Kongevejen, hvis husstande bliver nærmeste naboer, deles begejstringen dog ikke ligefrem, om end beboerrepræsentant Benny Larsen slår fast, at man intet har imod Bauhaus som sådan.

- Den overordnede anke er, hvorfor der skal ligge erhverv på det stykke jord, når der er tusindvis af kvadratmeter i form af udlagt erhvervsjord ved Kinavej og Japanvej. Læg det hellere i et erhvervskvarter, hvor der kan skabes noget synergi. Når folk kører i Jysk eller Biltema, så ville det da give mening, at Bauhaus også lå derude, siger han.

Forleden var samtlige beboere indkaldt til møde med kommunen, herunder udvalgsformand Jørgen Grüner (SF) som eneste politiske repræsentant, samt Bauhaus-repræsentanter i form af eksempelvis administrerende direktør Mads Jørgensen.

Her lagde beboerne ikke skjul på, at placeringen synes ulogisk. Man vil dog selvfølgelig, fordi intet andet vil gavne deres sag, spille med.

- Vi kan stille os op på en bakketop med korslagte arme eller spille konstruktivt med. Det er sådan, vi ser på det nu, siger Benny Larsen, der er blevet hyppigt orienteret om nyt i sagen og såmænd også har et ord at skulle have sagt.

Det har samtlige beboere, er de i hvert fald blevet lovet.

- Vi er blevet lovet af politikere og forvaltning, at vi ikke pludselig får tilsendt en lokalplan, hvor vi kun får mulighed for at sende et høringssvar. Vi skal have noget at skulle sige, og jeg har da også bedt dem bekræfte, at det stadigvæk er holdningen. Vi agter at holde dem op på det, for det er ikke Bauhaus, vi jagter i den her sag. Det er det faktum, at man vil placere erhverv på den mark. Vi vil selvfølgelig bide os fast.

Slaget er kun delvist tabt

Benny Larsen kan godt se, at grundejere langs Kongevejen ser ud til at have tabt, i og med at politikere og kommune nu synes så positive omkring Bauhaus' ønskeplacering i Slagelse syd, som tilfældet er. Tæt ved Sdr. Ringgade og motorvej.

- Vi vil påvirke det konstruktivt. Det kan godt være, at slaget er delvist tabt, men vi er altså ikke faldet døde om, så vi kæmper videre, lyder det fra Benny Larsen, der har i sinde at kæmpe med næb og kløer.

Én ting er nemlig, at Bauhaus kommer til byen. Noget andet er, hvad der ellers skal ligge på den anden halvdel af den 66.000 kvadratmeter store grund.

- Skal der være en restaurant, hvis udsugning både vil larme og skabe en dunst, som man har i Rosengården? Det ville vi være kede af, siger Benny Larsen, der godt er bekendt med, at Bauhaus har takket nej til kvarteret omkring Kinavej og Japanvej, hvor forholdene dog i dag er noget anderledes.

- Den synlighed og de tilkørselsforhold, de har brug for, er jo derude i dag. Der er både omfartsvej og motorvej. Men nu har de forelsket sig i det stykke jord ved Kongevejen, siger han.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk