10. december 2019
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) fortalte om en barsk tid fra hendes skolegang i Korsør, hvor hun er vokset op. Foto: Helge Wedel
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) fortalte om en barsk tid fra hendes skolegang i Korsør, hvor hun er vokset op. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Barsk ministertale ved FGU-åbning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Barsk ministertale ved FGU-åbning
Slagelse - 12. august 2019 kl. 09:45
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var en tale med et barskt indhold, som børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) leverede mandag morgen i Korsør, hvor hun var med til at åbne FGU Syd- og Vestsjælland, som er oprettet af Slagelse, Næstved og Vordingbrg Kommuner. Ialt 85 nye FGU-skoler åbnede mandag i hele Danmark som afløsere for de tidligere produktionsskole og VUC-skoler. FGU står for Den Forberedende Grunduddannelse, som er henvendt til unge mellem 16 og 25 år.

arrow Læs også: Minister lod elev klippe snoren

- Jeg kørte forbi min folkeskole her i Korsør på vej her hen. Den hedder i dag Baggesenskolen men dengang Korsør Byskole. Der var ikke meget velfungerende velfærdssamfund, da jeg gik i skole, hvor masser af elever havde kæmpe problemer på hjemmefronten, som skolen overhovedet ikke opdagede, sagde Pernille Rosenkrantz-Theil .

- Mange forældre var fordrukne, andre fuldstændig ligeglade med, om børnene kom i skole, mens mange jævnligt bankede deres børn, ligesom flere bare så passivt til, når vi røg os skæve lige foran dem, lød det om ministerens skoleminder i Korsør.

Pernille Rosenkrantz-Theil håbede, at åbningen af de nye FGU-skoler bliver en understregning af, at det danske velfærdssamfund har plads og hjælp til alle, og at det også gælder i ministerens hjemby Korsør, så hendes skoleminder ikke længere er virkelighed for nogen.

I Korsør ligger FGU-skolen på Norvangen i de bygninger, som tidligere rummede Korsør ProduktionsHøjskole. Også i Slagelse, Næstved og i Vordingborg åbner der FGU-skoler.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk