18. november 2018
Det er den tidligere jernbanefærge fra Storebælts-overfarten, Dronning Ingrid, der efter en større ombygning til topmoderne hospitalsskib danner rammen om Mercy Ships? arbejde. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Det er den tidligere jernbanefærge fra Storebælts-overfarten, Dronning Ingrid, der efter en større ombygning til topmoderne hospitalsskib danner rammen om Mercy Ships? arbejde. Privatfoto
Foto: Liz Cantu
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Barmhjertighed på tidligere Storebæltsfærge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Barmhjertighed på tidligere Storebæltsfærge
Slagelse - 13. februar 2018 kl. 06:45
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der blev lyttet meget opmærksomt, da Sct. Georgs Gilderne i Slagelse forleden havde besøg af formanden for Mercy Ships i Danmark, Jens-Erik Engelbrecht, der fortalte om Mercy Ships' arbejde i Vestafrika.

- Alle var imponerede og dybt rørte over at høre de gribende beretninger om barske skæbner blandt mennesker i nogle af verdens fattigste lande og den uselviske indsats, de frivillige yder, fortæller Palle Maarbjerg fra Sct. Georgs Gilderne.

Mercy Ships er en international humanitær hjælpeorganisation grundlagt i Schweiz i 1978. Organisationen arbejder med basis fra hospitalsskibe i Vestafrika, og giver gratis lægehjælp til verdens fattigste gennem sundhedsydelser og livsforvandlende operationer.

Når barmhjertighedens skib har en aftale med en regering, er skibet udstationeret der i 10 måneder, fordi mange operationer, der foretages i det veludrustede hospitalsskib, ofte kræver genoptræning og efterbehandling.

Samlede penge ind
Don Stephens, amerikaner fra Texas, der blev inspireret af arbejdet på hospitals- skibet SS Hope, er stifteren af Mercy Ship.

Alle arbejder frivilligt og uden løn. Der er 450 medarbejdere om bord, men da de er om bord i kortere eller længere tid og skal udskiftes, må organisationen råde over ca. 2000 medarbejdere.

Man havde tidligere tre skibe, men i 1998 erhvervede man, ved en generøs donators hjælp, den tidligere jernbanefærge fra Storebælts overfarten, Dronning Ingrid og fik den ombygget til et topmoderne hospitalsskib. Her foretager man operationer og uddanner folk fra det lokale sundhedsvæsen.

Gildebrødrene ville gerne støtte dette vigtige arbejde, så der var sat en minimumspris på aftenens kaffebord, og så kunne man afgøre med sig selv, hvor meget man ville betale. Det gav et overskud på 5.468,50 kr.

arne

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk