24. juni 2019
Det er en alvorlig sag det her...Foto: Per Vagnsø
gallery icon

Se billedserie

Det er en alvorlig sag det her...Foto: Per Vagnsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Badminton gør små børn skoleklar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Badminton gør små børn skoleklar
Slagelse - 17. januar 2019 kl. 09:17
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Børnehavebørnene fra daginstitutionen Kongelyset har takket være et samarbejde med Slagelse Badmintonklub nu fire gange prøvet at håndtere ketsjere og fjerbolde i Slagelsehallen. Forsøget har været så vellykket, at badmintonklubben og daginstitutionen planlægger at bevare kontakten i form af faste, månedlige træninger.

- Det giver børnene en glæde, man normalt ikke oplever i dagligdagen. De her børn skal i skole til sommer, og skolerne siger, at motorik er det vigtigste for at kunne lære. Vi kan også mærke, at de bliver mere rolige - på den gode måde, og det er noget andet at komme ud et sted, hvor der er en træner, siger pædagog i Kongelyset, Rasmus Nygaard.

Børnene spiller ikke badminton. De balancerer med bold og ketsjer, prøver at holde balancen gående både forlæns og baglæns med begge dele og at serve, så bolden rammer en rød ring på gulvet.

- Målgruppen er helt fantastisk at arbejde med. De har lige den alder, hvor de er åbne for indlæring, og de lærer meget hurtigt, siger Jeppe Jørgensen fra badmintonklubben, der står for træningen af de godt 20 børn sammen med pædagoger fra daginstitutionen.

Han kan tydeligt se, at børn anno 2019 ikke er nævneværdigt fysisk aktive. Motorikken halter.

- De klatrer jo ikke i træer længere. De er inaktive ved iPad'en, men her får de udviklet motorikken, og de fleste ser en hal indefra for første gang. De viser en vidunderlig glæde og begejstring, når de kommer ind i hallen, og hver gang, der er noget, der lykkes, er det en kæmpe sejr for dem, siger Jeppe Jørgensen.

Foreløbig er Slagelse Basketballklub, Sørbymagle Hockey, Dalmose Hockey, Volleyklubben Vestsjælland og Slagelse Gymnastikforening også med i forsøget.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk