26. juni 2019
Skjelskør V sejler formentlig ikke allerede til sommer, hvis andre vil overtage skibet efter Skælskør Bådfart. Arkivfoto
Skjelskør V sejler formentlig ikke allerede til sommer, hvis andre vil overtage skibet efter Skælskør Bådfart. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bådfart er tæt på opløsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bådfart er tæt på opløsning
Slagelse - 24. januar 2019 kl. 08:22
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

5. februar bliver det sidste punktum sat for Skælskør Bådfart, der siden 1996 har drevet turbåden Skjelskør V til fornøjelse for såvel lokale som turister. På den første af to ekstraordinære generalforsamlinger stemte 20 ud af de 21 fremmødte indskydere i selskabet for, at det skal træde i likvidation og sejladsen stoppe. Den sidste indskyder undlod at stemme.

Der er altså ingen tvivl om, at det er slut, men selskabets vedtægter siger, at det kun kan opløses på en generalforsamling, hvor to tredjedele af selskabs-kapitalen er repræsenteret og stemmer for. Med 230 indskudsbeviser i alt er en ekstra ekstraordinær generalforsamling nødvendig, og her kan beslutningen træffes, uanset hvor mange der kommer.

Selv om selskabet opløses ved likvidation, er det ikke økonomiske kvaler, der er årsag til beslutningen. Det er manglen på frivillige med søfartsbevis, der er problemet, og som Skælskør Bådfart ikke har kunnet opdrive trods adskillige advarsler om, at konsekvensen kunne blive, at bådfarten stoppede.

- Det er hænder, vi mangler. Det skal også være sjovt for os, og det er op ad bakke at skaffe de hænder, vi skal bruge. Det er Søfartsstyrelsen, der sætter niveauet, og vi kan ikke bygge på en-to skippere. De kan jo også blive syge, konstaterer bådfartens formand, Niels Christian Nielsen.

Den, der bliver udpeget som likvidator, skal også sørge for at få Skjelskør V solgt.

Spørgsmålet er så, om en køber kan være interesseret i at fortsætte tursejladsen med skibet. Mange har allerede beklaget, hvis det virkelig er slut med turene på vandet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk