18. januar 2019
Skjelskør V kunne tjene flere penge til sin vedligeholdelse, hvis der var flere frivillige søfolk. PR-foto
Skjelskør V kunne tjene flere penge til sin vedligeholdelse, hvis der var flere frivillige søfolk. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bådfart er tæt på at give op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bådfart er tæt på at give op
Slagelse - 28. juli 2018 kl. 09:14
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Midt i højsæsonen for fjordsejladserne med det gode skib Skjelskør V slår foreningen bag, Skælskør Bådfart, alarm. Igen. Sidste efterårs nødråb på grund af mangel på mandskab har godt nok resulteret i lidt flere frivillige, men det er slet ikke tilstrækkeligt. I det kommende efterår kan beslutningen om at stoppe blive en realitet.

- Vi taler alvorligt om det i bestyrelsen. Hvis der ikke kommer en forandring, må vi overveje, om det er en nedlæggelse af bådfarten, vi taler om. Det er virkeligheden. Personligt vil jeg hellere stoppe, mens det har været morsomt, siger bådfartens formand, Niels Chr. Nielsen, til Sjællandske.

Oven i de daglige ture på fjorden bliver skibet brugt til chartrede ture af familer, firmaer, institutioner og andre.

Problemet er, at hvis der fandtes flere skippere og matroser til at være med, kunne der sejles flere ture og dermed tjenes flere penge til den nødvendige vedligeholdelse af skibet.

- Vi er ret opbookede i øjeblikket, hvor der er rigtig mange lokale turister, og charterturene fylder en del i vores system. Vores problem er i virkeligheden at have muskler nok til at kunne opfylde alle behov. Skippere og matroser forsvinder stille og roligt, efterhånden som Storebæltsbroen bliver ældre og ældre, siger Niels Chr. Nielsen. Forstået på den måde, at det typisk er søfolk fra færgernes tid på bæltet, der er oplagte emner som frivillige for Skjelskør V.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk