12. december 2017
Langt de fleste på weekendens to gange 40 kilometer lange march var i camouflagetøj. Her ses to af feltets civile, Bente og Ole Christensen, som havde taget vejen fra Nr. Alslev på Falster til Slagelse for at kunne stille til start både lørdag og søndag klokken 06.00.
gallery icon

Se billedserie

Langt de fleste på weekendens to gange 40 kilometer lange march var i camouflagetøj. Her ses to af feltets civile, Bente og Ole Christensen, som havde taget vejen fra Nr. Alslev på Falster til Slagelse for at kunne stille til start både lørdag og søndag klokken 06.00.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Både soldater og civilister marcherede ud i den tidlige morgenstund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både soldater og civilister marcherede ud i den tidlige morgenstund
Slagelse - 19. juni 2017 kl. 09:21
Af Mette Kjær Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mellem korn- og majsmarker. Forbi brølende køer. Forbi en vinmark og forbi nogle af årets første solmodne jordbær. Igennem skove og over vandløb. Den 17. udgave af Slagelse Marchen nåede vidt omkring. Lørdag gik marchruterne nord og øst om Slagelse. Søndag gik turen vest og syd om byen. I alt har marchen i år haft 514 deltagere. Af dem gik 402 på 40-kilometer-ruterne, 46 gik 25 kilometer, mens 65 gennemførte en 10 kilometer lang rute.

Den store kontrolmarch er på to gange 40 kilometer med afgange begge dage klokken 06.00. De 80 kilometer fungerer for mange som kontrol forud for en endnu større march, der foregår hvert år i Nijmegen i Holland - her skal man gå 40 kilometer fire dage i træk, og man skal derfor forinden kunne bevise, at man har bentøjet til det.

Klokken 05.55 stod alle 40-kilometer-march-gængerne klar til afgang fra VUC Slagelse. Blandt dem var Michael Rosenbæk fra Slagelse. Han har været ansat i Forsvaret i 25 år, og er nu en del af reserven, mens han driver Pejsehuset i Slagelse.

- Jeg er her sammen med en gruppe gamle soldaterkammerater. Vi går marchen hvert år, og vi skal også gå i Nijmegen sammen igen i år, siger Michael Rosenbæk.

- Det handler om fællesskab og udholdenhed - lidt ligesom det gør med folk, der løber maraton. Vi går march i stedet. Og så fortæller vi gamle røverhistorier, der bliver bedre og bedre hvert år, siger Michael Rosenbæk.

Af de få, der mødte op til afgang lørdag morgen i civil påklædning var Bente og Ole Christensen fra Nørre Alslev på Falster. De havde planlagt at gå med både lørdag og søndag på de lange ruter.

- Vi vandrer rigtig meget, og det her er en dejlig march. Det er dejligt at vandre. Det er friheden og det er naturen, det handler om. Og så skulle det også være sundt, fortæller Ole Christensen.

- Vi har sat os for at gå 4000 kilometer i år, så vi vandrer hver weekend. Vi har allerede nået de første 2000 kilometer, supplerer Bente Christensen, der også kan tilføje, at hun synes, det er herligt, at Slagelse Marchen starter så tidligt - for så kan man også nå hjem igen og stadig få lidt ud af dagen derhjemme.

Sjællandske marcherede med de første godt 10 kilometer af lørdagens tur. Det passede ganske fortræffeligt med, at Michael Rosenbæk og hans soldaterkammerater havde arrangeret med endnu en kammerat fra soldaterfortiden, at han skulle stille op med morgenkaffe og pandekager. Det er en tradition, som blev indtaget i vejsiden med en hvis forståelig misundelse fra mange af de marchgængere, der passerede den uofficielle rast.

De måtte i stedet gå et par ekstra kilometer til den officielle første pause. Heldigvis blev de her taget godt imod af arrangør Jørgen Kyhn og Sct. Georgs Gilderne, der hvert år samler omkring 40.000 kroner til gode formål ind ved marchen - blandt andet ved salg af mad undervejs på ruterne.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk