6. december 2019
Sekretær i Danmarks Frie AutoCampere (DFAC) Jytte Jakobsen og hendes mand Lejf Jensen ved deres autocamper. Lejf Jensens lillesøster og svoger bor i Korsør, som derfor ofte bliver besøgt. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Sekretær i Danmarks Frie AutoCampere (DFAC) Jytte Jakobsen og hendes mand Lejf Jensen ved deres autocamper. Lejf Jensens lillesøster og svoger bor i Korsør, som derfor ofte bliver besøgt. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Autocampere: De går glip af vores penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Autocampere: De går glip af vores penge
Slagelse - 05. januar 2018 kl. 09:34
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Autocamper-forening forstår ikke Slagelses restriktioner mod autocampere. Ny udvalgsformand vil se muligheder frem for begrænsninger.

Autocamperturismen buldrer frem. Den er det stærkest voksende turistsegment overhovedet.

I Europa er der cirka 1,7 mio. kr. autocampere, hvoraf godt en halv million er tyske.

En rapport fastslog i 2014, at autocamperes døgnforbrug er ca. 1,5 gange så stort som campingpladsturisters døgnforbrug. Årsagen er, at autocamperturisme ofte også er byturisme, hvis det ellers kan lade sig gøre at parkere også om natten nær et bycentrum. Ved de Maritime Kulturdage i Korsør tilbage i 2015 fra 18. august til 22. august samlede de deltagende 35 autocampere opstillet på parkeringspladsen ved fiskerihavnen kvitteringer sammen. De viste, at der blev købt varer og spist i Korsør for næsten 35.000 kroner.

Det undrer derfor Danmarks næststørste autocamperforening Danmarks Frie AutoCampere (DFAC) med godt 300 medlemmer, at Slagelse Kommune ikke i højere grad byder autocamperne velkomne. I stedet er der på mange parkeringspladser opstillet skilte, der forbyder parkering mellem 20.00 og 06.00 i mere end fire timer.

Tidligere havde kommunen opstillet skilte, hvor der var en autocamper med en streg over. Disse skilte er ulovlige, da autocampere under 3500 kilo er personbiler, hvorfor de ikke må forskelsbehandles.

- Der er heldigvis mange kommuner, der har set fordelen i bynære parkeringspladser, der er store nok til, at også autocampere kan parkere. Ribe har haft denne mulighed i over 25 år. Ringsted tilbyder oven i købet gratis strøm. Furesø og Holstebro byder også autocampere velkomne på parkeringspladser, siger Jytte Jakobsen til Sjællandske. Hun er sekretær og medstifter af (DFAC).

- Vi hjælper gerne kommunerne til at finde steder, hvor autocampere kan parkere med gode tips til faciliteter. Vores indstilling er, at ét skilt med »Velkommen« er langt bedre end en skov af forbudsskilte, siger Jytte Jakobsen.

Og måske skal Jytte Jakobsen snart hjælpe Slagelse Kommune, for den nye formand for det nye udvalg erhverv og turisme Knud Vincent (V) vil hellere se muligheder end begrænsninger, når det gælder turisme og indtægter fra autocampere.

- Jeg har selvfølgelig ikke sat mig fuldstændig ind i hele turistområdet, men min indstilling er at se muligheder frem for begrænsninger. Vi satser meget på kystturismen, og jeg ved også, at autocamper-turismen er i stor fremgang. Vi skal have undersøgt, hvad vi konkret kan gøre, og så må vi se, om der også er politisk flertal for at blive en mere autocampervenlig kommune, siger Knud Vincent til Sjællandske.

Slagelse Kommunes parkeringsbekendtgørelse er ulovlig, når den fastslår »Der må ikke parkeres køretøjer med henblik på reklame eller overnatning«.

Transport-, bygnings og boligministeriet noterer nemlig, at generelle bestemmelser om, at der ikke må parkeres køretøjer med henblik på overnatning, som ses i flere lokale kommunale bekendtgørelser, er i strid med gældende regler. Ministeriet fastslår, at lokale parkeringsbestemmelser alene må omfatte påhængskøretøjer, tunge køretøjer og særligt indrettede køretøjer.

Ministeriet har givet kommunerne frist til at få lovliggjort de lokale parkeringsbekendtgørelser frem til den 1. marts 2018.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk