1. august 2021
I går modtog autismecenteret den fornemme pris i skikkelse af tre malerier - malet af kunstnere fra VASAC. En af dem var en stolt Bjarne. På billedet viser han sit maleri frem sammen med leder på autismecenteret Trine Stokholm, projektleder Martin Visby og formanden for det lokale arbejdsmarkedsråd, Thomas Clausen. 

Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

I går modtog autismecenteret den fornemme pris i skikkelse af tre malerier - malet af kunstnere fra VASAC. En af dem var en stolt Bjarne. På billedet viser han sit maleri frem sammen med leder på autismecenteret Trine Stokholm, projektleder Martin Visby og formanden for det lokale arbejdsmarkedsråd, Thomas Clausen. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Autismecenter hædret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Autismecenter hædret
Opdateret 29. januar 2019 kl. 09:07
Slagelse - 29. januar 2019 kl. 08:00

- Det er noget ganske særligt at have kæmpet for at få stablet et godt projekt på benene, og nu bliver vi anerkendt for det. Det er jeg meget stolt af, og der skal lyde et stort tak til alle medarbejdere og samarbejdspartnere, der har været med på rejsen.

arrow Læs også: Succesfuld ordning fik Annette i fast arbejde

Sådan lød ordene i går fra en stolt virksomhedsleder på Autismecenter Vestsjælland Trine Stokholm, da hun - sammen med de øvrige medarbejdere - fik overrakt den lokale arbejdsmarkedsråds virksomhedspris 2018 .

Det var formanden for det lokale arbejdsmarkedsråd, Thomas Clausen, der stod for at overrække prisen i den gamle kantine på Anholtvej 3, hvor der blev holdt både takketaler og skålet for det store stykke arbejde.

- Autismecenter Vestsjælland har udvist et stort socialt ansvar og har gået forrest, når det kommer til at hjælpe alle samfundets borgere, så de får muligheden for at tage for at tage retten over deres eget liv, lød det indledningsvis fra Thomas Clausen.

Og som symbol på detnfornemme hæder havde Autismecenter Vestsjælland valgt tre malerier fra VASAC, der blev vist frem af Trine Stokholm og projektleder Martin Visby.

- Malerierne symboliserer en livsglæde og inspiration, og så har vi valgt at støtte en gruppe af kreative og lidt skæve kunstnere på arbejdsmarkedet, og den mangfoldighed skal der være plads til, lød det fra Trine Stokholm.

En af de overvejende grunde til, at Autismecenter Vestsjælland løb med virksomhedsprisen for offentlige virksomheder, er deres projekt med jobrotation.

Et projekt, der startede for tre år siden, da Trine Stokholm blev ansat på autismecenteret, og som senere er blomstret i samarbejde med Slagelse jobcenter.

- Vi satte fokus på, at der skulle igangsættes et fælles fagligt løft inden for autismeforståelse og kognitive udviklingsforstyrrelser, fortæller virksomhedslederen.

Og med en organisation på 700 medarbejdere skulle der tænkes kreativt, når medarbejderne skulle sendes på efteruddannelse uden det påvirkede driften.

- Vi etablerede et samarbejde med jobcenteret, hvor borgere, der havde været ledige i minimum et halvt år, kunne komme ind som vikarer, mens vores medarbejdere uddannede sig yderligere inden for autismeområdet. Så med jobrotationen uddanner vi både medarbejdere, mens vi bringer ledige tættere på arbejdsmarkedet, siger Trine Stokholm, der roser samarbejdet med Slagelse jobcenter.

Dykker man ned i tallene, taler de for sig selv. Forløbet har strakt sig fra 2017 til 2019, og i august 2018 viste statistikken, at 25 efterfølgende er ansat som vikarer,

mens 17 er fastansat, hvoraf 14 er ansat i tidsbegrænsede

ansættelser.
Samtidig har flere borgere fået en tilknytning til arbejdsmarkedet, efter de har været i jobrotation.

- Det betyder meget for borgerne, at de igen får en føling med arbejdsmarkedet, og vi er stolte af at kunne hjælpe borgere på kanten af arbejdsmarkedet videre, fortæller Trine Stokholm.

Arrangementet blev rundet af med en skål og en bid mad til de fremmødte fra både job - og autismecenteret.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk