11. december 2017
ACV har i flere år modtaget penge uberettiget for børn i fritidsklub. Der er rettet op, siger handicap- og psykiatrichef.
gallery icon

Se billedserie

ACV har i flere år modtaget penge uberettiget for børn i fritidsklub. Der er rettet op, siger handicap- og psykiatrichef.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Autismecenter fik penge for børn der ikke gik der

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Autismecenter fik penge for børn der ikke gik der
Opdateret 13. oktober 2017 kl. 10:22
Slagelse - 13. oktober 2017 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Millionunderskud og faktummet, at hundredtusindvis af skattekroner kan være blevet udbetalt uden berettigelse, er blandt hovedpinerne hos Autisme Center Vestsjælland.

arrow Læs også: Udvalgspolitikere efter ACV-underskud: Vi skal se fremad

En »uhensigtsmæssig« faktureringspraksis i forhold til beboere på bosteders kørsel kan nemlig forværre smerten, ligesom ACV's manglende kontrol med, hvem der eksempelvis går i SFO, ikke ligefrem tegner billedet af et autismecenter, i dette tilfælde et skoletilbud, der har styr på sagerne.

Flere børn, som ACV har modtaget betaling for af Slagelse Kommune, fordi de skulle gå i SFO, har slet ikke været der, viser det sig nu.

Det skriver Sjællandske.

Det er blandt andet sket for Janne Dissing Mørck, der er mor til en 15-årig dreng, der teknisk set har været tilmeldt et morgenfritidstilbud i åbenbart flere år.

- Men han har ikke været der i fire år, og eftersom jeg ingen indflydelse har, og jeg heller ikke lægger nogen egenbetaling, så kan jeg heller ikke tjekke op på, om alt er, som det skal være. Det undrer mig bare, at ikke ACV selv gør opmærksom på det noget før, siger moren, der personligt intet har mistet.

- Men det har kommunen da så sandelig, siger Janne Dissing Mørck, der blev gjort opmærksom på fejlen, da hun i august modtog en besked fra en pædagog, der undrede sig over, at drengen var tilmeldt uden at have benyttet tilbuddet i flere år.

Ifølge ACV's officielle prisblad koster det 348 kroner i døgnet at have et barn gående i fritidstilbud.

Handicap- og psykiatrichef Thomas Knudsen, Slagelse Kommune, fortæller, at det er korrekt, at der er sket fejlbetaling igennem flere år.

- Og vi har selvfølgelig stoppet praksis og fået tilbagebetalt de penge, der er blevet faktureret for meget. Det drejer sig alt i alt om 700.000 kroner og er regnet ind i det underskud, der allerede er offentliggjort. Det er for indeværende år, siger Thomas Knudsen til avisen.

Ifølge ham har der været betalinger for 11 børn siden 2010, der af forskellige årsager er fortsat.

Læs mere i Sjællandske fredag.

arrow Vagn mangler stadig ACV's tilbagebetaling
05. oktober 2017 kl. 06:20 Opdateret: kl. 15:25
arrow Politikere raser efter »pludseligt« millionunderskud
04. oktober 2017 kl. 06:40 Opdateret: kl. 21:27
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk