26. maj 2020
John Veje og Skælskør-arkitekterne startede i 1977 og har de sidste 30 år holdt til på Østergade. På billedet ses fra venstre John Veje,  Martin Freeman, Nicolai Gudkov og Michael Dalby Jørgensen.
gallery icon

Se billedserie

John Veje og Skælskør-arkitekterne startede i 1977 og har de sidste 30 år holdt til på Østergade. På billedet ses fra venstre John Veje, Martin Freeman, Nicolai Gudkov og Michael Dalby Jørgensen.
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Arkitekt John Veje: - Nye tider kræver nye tanker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arkitekt John Veje: - Nye tider kræver nye tanker
Slagelse - 21. september 2019 kl. 09:00
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var flag og åbne døre ind til arkitektstuen på Østergade 3 fredag middag, og folk kom fra nær og fjern for at sige tillykke til hovedpersonen, arkitekt John Veje, men også til hans tre »knægte« - Nicolai, Michael og Martin - som nu skal videreføre firmaet.

Den lille arkitektstue blev hurtigt for lille til de mange gæster, og derfor var der opstillet et større telt omme bag ved, hvor der blev serveret en bid mad og lidt at drikke til. Det lykkedes for avisen at få lokket John Veje udenfor til en lille snak om for- og fremtid.

- Er det en vemodig dag for dig?

- Altså, vi har jo længe snakket om mulighederne for firmaet fremover, og i dag er en meget stor del af faget baseret på moderne teknik, hvor de unge jo er helt med fremme, fortæller John Veje.

Tidligere brugte alle arkitekter computerprogrammet »AutoCAD«, men det er for længst blevet overhalet.

- I dag bruger alle programmet »Revit«, som er 3D-baseret og meget teknisk. Det kan selv udregne mængder og materialer ud fra tegningerne, forklarer han.

- Men kan programmet også garantere god smag?

- Det er noget helt andet. Man har sin grundlærdom, og så har man sin almindelige sunde fornuft. Nogle arkitekter er i sig selv kunstnere og bliver gode arkitekter. Nogle af os har så tillært os nogle ting, hvor vi kan se, hvad der er bygbart og harmonisk, siger John Veje, som blandt meget andet har haft en finger med i spillet i forhold til Kongegaarden i Korsør og Guldagergaard i Skælskør.

- Hvordan ser du Skælskør i fremtiden?

- Der er ingen tvivl om, at man skal gentænke hele bymidten, da mange - især specialforretninger - har det hårdt med konkurrencen fra nettet. Jeg har gjort noget tilsvarende i Tyskland for 15 år siden, hvor vi renoverede et hovedstrøg og gjorde tidligere butiksejendomme til boliger, siger han og tilføjer, at det naturligvis skal ske med respekt for byens særkende.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk