31. oktober 2020
Kirsten og Peder Harboe har siden 2014 drevet Korsør Madmarked på Kirkepladsen 10, efter de flyttede apotektet til Algade. De har nu købt hus i Gentofte ved deres børn og børnebørn. Foto: Thomas Olsen.
gallery icon

Se billedserie

Kirsten og Peder Harboe har siden 2014 drevet Korsør Madmarked på Kirkepladsen 10, efter de flyttede apotektet til Algade. De har nu købt hus i Gentofte ved deres børn og børnebørn. Foto: Thomas Olsen.
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Apotekerparret er flyttet og efterlader minde i kirken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Apotekerparret er flyttet og efterlader minde i kirken
Opdateret 04. februar 2020 kl. 08:56
Slagelse - 04. februar 2020 kl. 08:36
Af Helge Wedel

Apotekerparret og indehaverne af Korsør Madmarked, Kirsten og Peder Harboe, har købt hus nær deres børn i Gentofte. Adresseændringen betyder samtidig, at Kirsten Harboe har måtte udtræde af menighedsrådet for Sankt Povls Kirke. Det oplyser formand for kirkeudvalget Tove Madsen.

arrow Læs også: Derfor lukker MadMarked

På Kirsten Harboes sidste menighedsrådsmøde bad hun om lov til at donere en lysglobe til Sankt Povls Kirke. Den er nu indkøbt og består af et stort lys i midten og mulighed for at tænde 54 mindre i tre omgivende ringe.

Anledning til diskussion

Ifølge Tove Madsen har lysglober også givet anledning til diskussioner for og imod i folkekirken, fordi skikken med at tænde lys mest er kendt fra den katolske kirke. Placeringen af lysgloben i Sankt Povls Kirke bliver foran alteret, men det er endnu ikke besluttet, hvordan den skal bruges. For eksempel om kirkens gæster får mulighed for at tænde et lys i den til minde om en af deres kære.

- Selve brugen af lysgloben skal vi drøfte i kirkeudvalget. Formelt overdrages lysgloben til kirken af Kirsten og Peder Harboe, når de deltager i gudstjenesten søndag den 23. februar, siger Tove Madsen.

Fortsætter apotek og madmarked

Siden 1999 har Peder Harboe drevet Korsør Apotek. Ifølge Sjællandskes oplysninger betyder den nye folkeregisteradresse i Gentofte ikke, at det aktive par opgiver hverken apotek eller madmarked på Kirkepladsen, hvor de på første sal da også fortsat har lejligheden i huset, der tidligere rummede apoteket, inden det flyttede til den nuværende placering i Algade. Peder Harboe fylder 64 år næste gang.

Ifølge Tove Madsen står Kirsten Harboes plads i menighedsrådet ledig frem til, at der holdes menighedsrådsvalg til september i år.

arrow Efter seks år: Nu er det slut for madmarked
16. september 2020 kl. 12:26 Opdateret: kl. 12:26
arrow Madvognen kører igen men stop for ældremad
15. marts 2020 kl. 08:25 Opdateret: kl. 17:42
arrow Nyt navn med historie til café
26. marts 2019 kl. 09:11 Opdateret: kl. 16:06
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk