17. oktober 2018
Per Hansen: »Vi vil bestemt overveje en ny ansøgning om broløb over Storebæltsbroen«. Her fotograferet på opløbstrækningen på Revvej, hvor 2017-udgaven fandt sted 9. september. Foto Helge Wedel
Per Hansen: »Vi vil bestemt overveje en ny ansøgning om broløb over Storebæltsbroen«. Her fotograferet på opløbstrækningen på Revvej, hvor 2017-udgaven fandt sted 9. september. Foto Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ansøgning til broløb over Storebæltsbroen overvejes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ansøgning til broløb over Storebæltsbroen overvejes
Slagelse - 10. november 2017 kl. 06:23
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) er tilsyneladende blødt en smule op, når det gælder hans forbud mod motionsløb på de danske motorveje, broer og tunneler

arrow Læs også: Broløb - vi giver ikke op!

Således har Aalborg Halvmaraton fået dispensation til at løbe på motorvejen E45 gennem Limfjordstunnelen den 17. juni 2018. Fordi løbet foregår en trafiksvag søndag morgen, og fordi der er en anden forbindelse til Nordjylland.

Sjællandske har kontaktet transportministeriet for at høre, om et broløb over Storebæltsbroen så også kan finde sted, hvis det er en søndag morgen.

Pressemedarbejder Line Leonhard fra transportministeriet bekræfter, at arrangørerne af broløbet over Storebæltsbroen er velkomne til at sende en ansøgning til Vejdirektoratet om dispensation for ministerens forbud mod motionsløb på Storebæltsbroen.

- Jeg kan jo ikke love, at de får en, men Vejdirektoratet vil efterfølgende indstille til ministeren, hvad de mener, at svaret skal være, siger Line Leonhard til Sjællandske.

Hun minder om, at dispensationen til Aalborg Halvmaraton er givet både fordi, løbet er en søndag morgen med lidt trafik, ligesom der er en anden forbindelse til Nordjylland.

Ved løb på Storebæltsbroen er forbindelsen mellem Sjælland og Fyn omdannet til en landevej i broens ene side med en fartbegrænsning på 80 km/t.

Per Hansen fra Korsør Atletik og Motionsklub glæder sig over den tilsyneladende opblødning.

- Det er yderst glædeligt, at der efterhånden kommer lidt sund fornuft ind over beslutningen. Selvfølgelig skal arrangementer planlægges, så de placeres, hvor det er bedst for alle parter. Og naturligvis under betingelser, som gør det muligt for såvel trafik som løbere, siger Per Hansen til Sjællandske.

Han tilføjer, at arrangørerne af broløbet over Storebæltsbroen arbejder på at få denne sunde fornuft til at brede sig til flere steder i Danmark.

- Såfremt der bliver blødt op på disse holdninger, vil vi bestemt overveje en ny ansøgning om broløb over Storebæltsbroen, siger Per Hansen.

Det næste broløb skulle efter planen finde sted i 2020.

arrow Regeringen står bag forbud mod broløb
31. oktober 2017 kl. 06:57 Opdateret: kl. 16:39
arrow Jacob Jensen: Har DF nøglen til fortsat broløb?
14. oktober 2017 kl. 07:47 Opdateret: kl. 14:07
arrow Broløb ender i folketingssalen
04. oktober 2017 kl. 07:25 Opdateret: kl. 17:51

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk