30. marts 2020
Arkivfoto
Arkivfoto
Foto: Arne Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ansatte har påtalt problemer med beredskabschef i to år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ansatte har påtalt problemer med beredskabschef i to år
Opdateret 15. november 2017 kl. 09:49
Slagelse - 15. november 2017 kl. 09:28
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Langt hovedparten af de 22 ansatte i Center for Beredskab kritiserer, at kommunen ikke har gjort noget ved problemer med beredskabschef John Olesen, der er blevet sygemeldt efter sønderlemmende kritik fra frivillige brandfolk.

arrow Læs også: Intet gyldent håndtryk til fritstillet beredskabschef

- Vi kan ikke forstå, at man ikke for længe siden har gjort noget ved problemerne fra kommunens side. Man kan jo ikke være tjent med at have en sådan mand på den post.

Sådan lyder det fra en af de ansatte ved Center for Beredskab i Korsør. Her tilslutter et stort flertal af de 22 ansatte sig nu den bekymring og sønderlemmende kritik, som de frivlllige brandmænd i Slagelse forleden rettede mod beredskabschef John Olesen.

 Brandfolkene kritiserede blandt andet John Olesen for stort set aldrig at vise sig på stationen i Slagelse - og for at være arrogant og nedladende, når han endelig kom.

I center for beredskab i Korsør er Olesen til stede, men her skaber han angiveligt også store problemer, som giver et dårligt psykisk arbejdsmiljø.

- Man kan sige, at han simpelthen mangler situationsfornemmelse, og optræder uheldigt i forhold til medarbejderne, lyder en bedømmelse.

Mange henvendelser til kommunaldirektører

 - Trods flere henvendelser gennem de sidste to år til Slagelse Kommune, synes der ikke at være gjort noget helhjertet ved de problemstillinger, der er i afdelingen, hedder det i en henvendelse Sjællandske har fået fra de ansatte i Center for Beredskab.

Her rettes der især kritik mod, at der ikke er blevet handlet fra skiftende kommunaldirektører. Først Ole Kristensen, da han var konstitueret efter Søren Lund Hansens afgang, og senere Jane Wiis.

 - Fra de forskellige medarbejdergruppers faglige organisationer er der også sendt mange henvendelser afsted til kommunen. Og man har ikke fra kommunaldirektørens side henvendt sig til os, for at høre vores opfattelse af situationen, efter udmeldingen fra brandfolkene, siger en af de ansatte, der ikke ønsker sit navn frem.

 John Olesen var for fem år siden tæt på at miste sit job på grund af vedvarende rygter om et alvorligt alkoholmisbrug. Han slap dengang med »det gule kort« efter en samtale med daværende kommunaldirektør Søren Lund Hansen.

 Siden blev han ramt af en blodprop, hvilket også angiveligt har haft betydning for hans ledelsesstil.

Chef er sygemeldt

Den pågældende medarbejder oplyser dog, at de ansatte er blevet orienteret om, at John Olesen er sygemeldt efter mødet med kommunaldirektør Ole Kristensen og borgmester Stén Knuth i torsdags.

Sjællandske har søgt aktindsigt i sagen, og heraf fremgår det, at der ikke er forhandlet nogen fratrædelsesaftale.

Konstitueret kommunaldirektør Ole Kristensen meddeler via mail, at han ingen kommentarer har til sagen.

arrow Slagelses beredskabschef fratrådt
21. november 2017 kl. 13:27 Opdateret: kl. 13:27

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk