16. juni 2021
Direktør på Villa Fjordhøj, Lis Møller Frederiksen, er ked af, at der tilsyneladende er nogle, der tror, at Covid-19 restriktionerne bliver brudt på stedet. Det er ikke langt fra tilfældet. Arkivfoto
Direktør på Villa Fjordhøj, Lis Møller Frederiksen, er ked af, at der tilsyneladende er nogle, der tror, at Covid-19 restriktionerne bliver brudt på stedet. Det er ikke langt fra tilfældet. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anmeldt to gange for brud på restriktioner uden grund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Anmeldt to gange for brud på restriktioner uden grund

Siden nytår er Villa Fjordhøj to gange uden grund blevet anmeldt til politiet. Begge anmeldelser har været hængt op på brud på Covid-19-restriktioner, og begge gange er alle regler blevet overholdt. Tendensen er i virkeligheden det, der gør mig mest ked af det, lyder det fra direktør på stedet, Lis Møller Frederiksen. Adfærdsforsker giver sit bud på en forklaring.

Opdateret 23. februar 2021 kl. 12:01
Slagelse - 23. februar 2021 kl. 07:52
Af Solveig Hansen

- Vi kunne ikke drømme om at gøre noget, vi ikke må, siger Lis Møller Frederiksen. Hun er direktør på Villa Fjordhøj i Skælskør, hvor hun i øjeblikket gerne må invitere gæster indenfor, så længe at alle Covid-19 restriktioner og herunder forsamlingsforbuddet på maksimalt fem bliver opretholdt.

arrow Læs også: Corona-salg fører til flere ansatte

- Jeg må faktisk have op til tyve overnattende gæster per nat, men de skal selvfølgelig være delt op i grupper på maksimalt fem og må ikke have noget med hinanden at gøre indbyrdes, siger Lis Møller Frederiksen, der i øjeblikket slet ikke er i nærheden af tyve gæster per nat.

De mange retreatophold, som er Villa Fjordhøjs kerneydelse, og hvor der som regel er mellem ti og 20 deltagere bliver af gode grunde ikke afholdt nu, og kurser over en bred kam duer heller ikke.

Få gæster i spil

Til gengæld er der tale om et enkelt par i ny og næ, der gerne vil overnatte på hotel under de givne omstændigheder, hvor både morgenmad og eventuelt aftensmad skal hentes som takeaway i køkkenet og tages med op på værelset.

Men selv om alt på Villa Fjordhøj er gået efter corona-lovbogen, har Lis Møller Frederiksen, nu to gange siden nytår, oplevet at blive anmeldt til politiet for at overtræde Covid-19 restriktionerne.

- Vi har hverken råd til eller moral til at gøre noget, vi ikke må, og det der i virkeligheden gør mig mest ked af det, er den tendens, der ligger bag, siger Lis Møller Frederiksen.

Den ene gang var hun endda så meget på forkant med situationen, at hun selv havde været i kontakt med Sundhedsstyrelsens Covid-19 hotline samt adviseret politiet på forhånd for at undgå eventuelle misforståelser. Desværre var vagthavende hos politiet ikke blevet informeret i tide, hvorfor det alligevel endte med et besøg af politiet på Rådmandsvej.

Bare spørg

- Jeg kan ikke forstå, at man ikke kommer ind for at spørge, hvad der sker - i stedet for at anmelde os, siger Lis Møller Frederiksen, der hælder til at tro, at de to anmeldelser må bero på uvidenhed, i forhold til hvorvidt Villa Fjordhøj må holde åbent eller ej.

Men tendens eller ej, så anerkender adfærdsforsker på Roskilde Universitet, Pelle Guldborg Hansen, at der er forhold, der under den gældende pandemi, kan medvirke til, at vi oplever en forandring i vores måde at agere og reagere på over for hinanden.

- De fleste er trætte af corona og vil gerne have pandemien overstået så hurtigt som muligt. Hvis de så oplever og tror, at de er vidne til noget, der kan forlænge processen, så reagerer de, og samtidig glemmer de at tænke konteksten ind i handlingen, siger Pelle Guldborg Hansen. Han nævner, at man er tilbøjelig til nemt at finde forklaringer på sine egne handlinger i forhold til corona - at man for eksempel ikke får taget håndsprit på, når man er ude at handle, fordi man har travlt, har observeret at beholderen er tom, at man lige har taget det på forinden eller noget helt andet. Ser man til gengæld en anden gå forbi dispenseren uden at tage sprit på hænderne, ser man strakt den anden som »et dårligt menneske«.

- Vi er tilbøjelige til at fortolke og bøje reglerne til vores egen fordel, og samtidig er vi hurtige til at pege fingre af andre, siger Pelle Guldborg Hansen, der derfor opfordrer til, at alle lige træder et skridt tilbage i de fleste situationer for at overveje om, der måske er en god og gyldig grund til det, der sker foran en.

- Jeg er da glad for, at der bliver holdt godt øje med Villa Fjordhøj, men vi kunne ikke drømme om at bryde loven, og de restriktioner, der er gældende, men vi prøver samtidig på bedste vis at tage os af de gæster, der har brug for en overnatning, siger Lis Møller Frederiksen, der håber, at hun ikke skal byde politiet velkommen på adressen igen, selv om hun har respekt for, at de blot gør, hvad de skal.

arrow Forsigtig glæde over mulig genåbning
24. februar 2021 kl. 07:03 Opdateret: kl. 16:38
arrow Uenig med eksperterne: Centerbutik vil holde bagdør åben
23. februar 2021 kl. 18:23 Opdateret: kl. 16:27
arrow Genåbning glæder boldklub - men bliver også en stor udfordring
23. februar 2021 kl. 18:16 Opdateret: kl. 21:51
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk