9. april 2020
Tre mænd tiltales for drabsforsøg. De anklages for at have skudt efter kvinde med formålet at dræbe hende.
gallery icon

Se billedserie

Tre mænd tiltales for drabsforsøg. De anklages for at have skudt efter kvinde med formålet at dræbe hende.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anklage: Mænd skød med hensigten at dræbe ung kvinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anklage: Mænd skød med hensigten at dræbe ung kvinde
Slagelse - 18. februar 2020 kl. 05:50
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 23-årig kvinde skulle tages af dage, da hun en sen aftenstund - mere præcist den 18. februar 2019 omkring klokken 22.38 - forlod Slagelse Sygehus' parkeringsareal ved Ingemannsvej 18, hvor den tilhørende administrationsbygning ligger.

arrow Læs også: Kvinde blev beskudt i ekskærestens bil som blev gps-sporet

Det er påstanden hos anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som tirsdag sender tre mænd på henholdsvis 22, 20 og 19 år en tur på anklagebænken for forsøg på manddrab. Det sker ved Retten i Næstved, skriver Sjællandske.

De skød den pågældende februar-aften for præcist et år siden efter en grå Seat Altea, hvori kvinden sad. Hun slap nådigt og uskadt. To havarerede biler dagen derpå vidnede dog umiddelbart om en tilsyneladende højspændt stemning i det øjeblik, hvor to maskerede sprang ud foran bilen og åbnede ild, mens kvinden forsøgte at flygte.

De tiltales for forsøg på manddrab efter straffelovens paragraf 237, ligesom to af mændene ydermere anklages for »under særligt skærpende omstændigheder« og »på offentligt tilgængeligt sted« at have været i besiddelse af to funktionsdygtige pistoler med ammunition.

Ukendt motiv

Hvad der fik mændene, der alle bærer udenlandsk klingende navne - og hvoraf i hvert fald den ene er fra Somalia - til angiveligt at skyde mod kvinden, er uvist. Der blev affyret »ikke under fem skud«, fremgår det af anklageskriftet. I hvert fald fire projektiler ramte bilens højre, forreste side.

Ifølge specialanklager Susanne Bluhm er der ingen åbenlys forbindelse mellem parterne. Dog, antydes det, beror skyderiet på en konflikt af en art, som i øvrigt tages ganske alvorligt.

De nærmere omstændigheder, og et muligt motiv, vil formentlig blive afdækket ved dagens retsmøde, der er nummer et af fire planlagte retsdage. Der er samtidig tale om en nævningesag, der placerer sagen i den grovere ende, når der tales om påstande om ubetingede fængselsstraffe. I sådanne sager går anklagemyndigheden normalt efter mere end fire års fængsel til hver af de tiltalte.

En detalje, der heller ikke ligefrem gavner de tre mænds sag, er en dims i form af en GPS-tracker, som de forinden havde påmonteret bilen. Alene med den hensigt at kunne lokalisere dels bilen, dels kvinden, så hun var nem at opspore.

Den havde de angiveligt købt tre dage inden drabsforsøget, lyder det i anklageskriftet.

arrow Skud mod kvinde: To kendt skyldige - den tredje frifundet
28. februar 2020 kl. 10:30 Opdateret: kl. 10:30
arrow Kvinde kræver erstatning: Lever i frygt efter skudepisode
22. februar 2020 kl. 11:33 Opdateret: kl. 16:31

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk