14. oktober 2019
17-årig pige, der i september blev anholdt og smidt ud af Slagelse Gymnasium for trusler, risikerer fængsel.
gallery icon

Se billedserie

17-årig pige, der i september blev anholdt og smidt ud af Slagelse Gymnasium for trusler, risikerer fængsel.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anholdt og smidt ud af gymnasium: Nu skal 17-årig for retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anholdt og smidt ud af gymnasium: Nu skal 17-årig for retten
Slagelse - 06. november 2018 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 17-årige pige, der formåede at sætte Slagelse Gymnasium på den anden ende efter et Instagram-opslag tirsdag den 11. september omkring midnat, skal for retten i morgen onsdag.

arrow Læs også: Gymnasieelev frifindes for at true med skoleskyderi

Her tiltales den nu tidligere gymnasieelev for trusler efter straffelovens paragraf 266, og ifølge senioranklager Rune Jensen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, er det med påstanden om en fængselsstraf.

Det skriver Sjællandske.

Pigen, der indtil formiddagen efter sit natlige opslag gik på gymnasiets anden årgang, lagde et billede op på Instagram med teksten: »Jeg bliver den næste school shooter guys, lmao watch out«.

Udtrykket »lmao« står for »laughing my ass off«, hvilket indikerer, at hun ikke mente det alvorligt, da hun reelt set truede med at begå en strafbar handling, som det fremgår af anklageskriftet.

Det var også ordensmagtens opfattelse senere onsdag, hvor politiet om formiddagen klokken 9.25 den 12. september havde anholdt pigen uden for gymnasiet. En anholdelse, der blev filmet af flere elever på skolen og efterfølgende sendt til pressen.

- Vi har intet, der underbygger, at hun skulle have handlet i ond vilje eller tro. Der er derfor ikke grundlag for at beholde hende yderligere, sagde efterforskningsleder og politikommissær Lars Feldt-Rasmussen, som senere på dagen altså løsladte pigen og lod hende smutte hjem.

Fra gymnasiets side blev der handlet hurtigt på dagen, idet rektor Lotte Büchert efter et tidligt opkald fra en bekymret forælder alarmerede politiet. Det skete onsdag den 12. september, hvorefter pigen blev anholdt.

Rektoren fortalte endvidere, at elever såvel som personale var rystede, og at den 17-årige i øvrigt havde overværet sin sidste lektion på Slagelse Gymnasium.

- Hun har ingen fremtid på Slagelse Gymnasium, fortalte rektoren, som i dag bemærker, at hun er overrasket - i positiv forstand - over politiets hurtige behandling af sagen.

- Det er godt for alle parter, at der sker en afklaring så hurtigt. Jeg husker fra bombetruslen for nogle år siden, at der dengang gik væsentligt længere tid, siger Lotte Büchert, der ikke mindst tænker på pigen.

- Hun skal også videre og have en afklaring på fremtiden, så især for hende er det godt at få sagen afsluttet ved retten, siger rektoren til Sjællandske.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk