24. oktober 2021
Korsør Hospice skal have hjemme i den ældste del af Korsør Syghus, hvor man vil bo til leje. En åbning ventes i bedste fald at kunhne ske i slutningen af 2019. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Korsør Hospice skal have hjemme i den ældste del af Korsør Syghus, hvor man vil bo til leje. En åbning ventes i bedste fald at kunhne ske i slutningen af 2019. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Allerede ansøgere til nyt hospice

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Allerede ansøgere til nyt hospice
Opdateret 04. december 2018 kl. 08:48
Slagelse - 04. december 2018 kl. 08:27
Af Helge Wedel

Millioner afsat på finansloven sætter skub i planerne. så Korsør Hospice i bedste åbner i slutningen af 2019 i den ældre del af Korsør Sygehus.

- Vi får allerede henvendelser fra medarbejdere med palliative uddannelser, der gerne vil arbejde på Korsør Hospice, siger Niels Jørgensen til Sjællandske.

Han er formand for vælgerforeningen for Det Konservative Folkeparti i Slagelse. Han glæder sig over, at partiets kamp i otte år for at få afsat penge på finansloven til et hospice på det tidligere sygehus i Korsør endelig er lykkedes.

På den netop vedtagne finanslov er der afsat i alt 6,8 mio.kr. til et hospice med godt 10 pladser i det nu nedlagte asylcenter på det tidligere Korsør Sygehus. Pengene er fordelt med 2,5 mio. kr. i 2019, 3,1 mio kr. i 2020 og 0,6 mio. kr. i 2021 og 2022.

- Med millionerne fra staten har vi overstået trin 1. Næste trin er at holde stiftende genralforsamling for en forening, der skal drive Korsør Hospice, siger Niels Jørgensen. Han regner med, at det sker allerede her i julemåneden.

- Vi skal kun bruge den gamle del af sygehuset. Ejeren er et investeringsselskab i Ringsted, og her er de allerede i gang med at beregne udgifterne til ombygning, drift og husleje, siger Niels Jørgensen. Det er meningen, at Korsør Hospice skal leje sig ind.

I næste uge har han møde med borgmester John Dyrby Paulsen (S).

- Jeg håber, at også kommunen vil involvere sig økonomisk i Korsør Hospice, hvis centrale beliggenhed med gode transportmuligheder er særdeles velegnet for store dele af det vestsjællandske område , siger Niels Jørgensen. Han noterer, at der også skal søges fonde om penge, men at det altid er noget nemmere, når staten er kommet med de første millioner.

Nies Jørgensen ved ikke, hvor mange der kommer til at arbejde på Korsør Hospice, hvor der skal være døgnbemanding.

- Vi søger erfaringer fra andre hospice - blandt andet i Dianalund og i Roskilde. Går alt op i en højere enhed, regner jeg med, at Korsør Hospice kan åbne i slutningen af 2019, siger Niels Jørgensen.

Han ved ikke, om der skal være egenbetaling på Korsør Hospice, eller om kommune og region dækker udgifterne for det sidste forløb for døende patienter, der ønsker at slutte livet i Korsør på en værdig og professionel måde omgivet af sundhedsfagligt personale med palliative uddannelser.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk