25. september 2021
Her ses fem af Hold 1s normalt ni deltagere. Holdet er et »Træn Din Form«-hold, som netop er gået ind i deres ottende uge i forløbet på et halvt år. Fra venstre er det Børge Andersen (78), Lissi Nielsen (89), Ebba Jensen (82), Hanne Jensen (75) og Jette Frederiksen (69). Manglende er Knud Svendsen (79), Gurli Faurholt (80), Tove Larsen (72) og Hildebjørg Pedersen (75). Privatfoto
Her ses fem af Hold 1s normalt ni deltagere. Holdet er et »Træn Din Form«-hold, som netop er gået ind i deres ottende uge i forløbet på et halvt år. Fra venstre er det Børge Andersen (78), Lissi Nielsen (89), Ebba Jensen (82), Hanne Jensen (75) og Jette Frederiksen (69). Manglende er Knud Svendsen (79), Gurli Faurholt (80), Tove Larsen (72) og Hildebjørg Pedersen (75). Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alle over 60 i Korsør kan få gratis hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle over 60 i Korsør kan få gratis hjælp
Slagelse - 21. november 2018 kl. 06:49
Af Helge Wedel

EU-støttet tilbud gælder til udgangen af 2019. Målet er en bedre alderdom. 90 af de cirka 4500 over 60 år i Korsør er allerede med i projektet.

De fleste ønsker sig en god alderdom med mange sunde leveår. For alle over 60 år i Korsør er der nu gratis hjælp at få. Både til forbedring af den fysiske form og den psykiske.

»Træn Din Form« fokuserer på fysisk træning, mens »Form Dit Liv« også arbejder med psykiske udfordringer som stress og ensomhed.

En af deltagerne i »Form Dit Liv« er 60-årige Bente Ravn, der i længere tid har døjet med muskelsmerter og dårligt humør. Nu mærker hun klare forbedringer.

- I starten kunne jeg dårligt bevæge mig, og jeg var dagligt plaget af voldsomme smerter. Gennem træningen er mine smerter og bevægelighed blevet bedre. Og så har jeg mødt flere søde mennesker, som jeg også kan lave hyggelige aftaler med. Det har gjort en stor forskel på mit humør, siger Bente Ravn.

Begge forløb varer et halvt år og er gratis for borgeren.

Der indledes med et hjemmebesøg hos den enkelte plus 60-årige, hvor en forebyggelseskonsulent er udstyret med et omfattende spørgeskema, som både spørger ind til borgerens psykiske og fysiske tilstand, så det kan afgøres, hvilket forløb, der vil være bedst. Foreløbig har 150 borgere haft besøg. De 90 er fundet egnet til et af de to forløb.

- Mange hjemmeboende ældre borgere vil gerne klare alting selv. Det betyder desværre også, at mange ignorerer de begyndende skavanker, fordi de har svært ved at bede om hjælp. Her spiller vores projekt en afgørende rolle, fordi vores dialog med borgerne er så grundig. På den måde kan vi tidligt opspore diverse sundhedsrisici og iværksætte en forebyggende indsats, inden at sygdomme og funktionstab for alvor bryder ud, siger projektleder i kommunen Gorm Rabølle Knudsen.

Han tilføjer, at forløbene tilrettelægges på borgerens præmisser. Møder og træning foregår fem forskellige steder i Korsør, så deltagerne ikke har besvær med transport. Det har kunne lade gøre, fordi lokale aktører som den almene boligforening BoligKorsør har valgt at stille faciliteter til rådighed.

Såvel formand for forebyggelses- og seniorudvalget Ali Yavuz (S) som formand for BoligKorsør og byrådsmedlem for Venstre Ebbe Jens Ahlgren slår fast, at forebyggelse er afgørende.

- Vores ældre borgere skal have en værdig ældrepleje. De skal opleve, at der er en hjælpende hånd, når de bliver syge, eller hvis humøret svigter. Men behandling skal ikke kun være brandslukning, når uheldet er ude. I stedet skal vi lave flere forebyggende indsatser og hjælpe de ældre mod et aktivt og sundt liv. Det er netop intensionen med dette projekt, som både kommunen og lokale aktører som BoligKorsør bakker op om, lyder det i en fælles udtalelse.

Forskningsprojektet løber til og med 2019, hvorefter det vurderes, om den gratis hjælp til bedre fysik og psyke skal fortsætte og spredes ud til andre dele af kommunen, der får cirka en million kr. i støtte fra EU via WIPP. Forkortelsen står for Welfare Innovations in Primary Prevention - Velfærdsinnovation i den primære forebyggelse.

INFO: Hvis man vil booke et hjemmebesøg, kan projektleder Gorm Rabølle Knudsen kontaktes på 40 29 96 60 eller på gomnu@slagelse.dk

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk