16. september 2021
Kim Mejdahl deltager på Kunsthal Charlottenborgs Forårsudstilling 2018 med to værker. Det ene er delvist optaget i Sankt Nicolai Kirke - med hjælp fra Koret ved Noret og organist Kirsten Nyholm. Foto: Mette Kjær Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Kim Mejdahl deltager på Kunsthal Charlottenborgs Forårsudstilling 2018 med to værker. Det ene er delvist optaget i Sankt Nicolai Kirke - med hjælp fra Koret ved Noret og organist Kirsten Nyholm. Foto: Mette Kjær Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alkoholiseret far og barsk barndom sender lokal kunstner på Charlottenborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alkoholiseret far og barsk barndom sender lokal kunstner på Charlottenborg
Slagelse - 31. januar 2018 kl. 09:34
Af Mette Kjær Nielsen

Det handler om et drab. Om en alkoholiseret far og en hård barndom. I Skælskør. Det er en ganske brutal, virkelig historie, der ligger bag kunstfilmen »Ode«, der fra den 1. februar bliver udstillet på Kunsthal Charlottenborgs Forårsudstilling. Bag kunstfilmen står den 28-årige kunstner Kim Mejdahl, der er opvokset i Skælskør. Selv om baggrunden for værket er tragisk, er kunstneren bag meget begejstret.

- Jeg er meget lykkelig. Det er ikke første gang, jeg ansøger om at blive optaget, men det er første gang, jeg bliver det. Det er et kæmpe skulderklap, at etablissementet blåstempler ens arbejde, siger Kim Mejdahl, der nu bor i København og til dagligt går Kunstakademiet.

- Vores far blev dræbt for ti år siden. Han var dybt alkoholiseret, og han har givet os en hård barndom. Jeg havde brug for at lave »Ode« for at bearbejde de ting, der skete. Den var svær at lave, men det var sværere at lade være. Filmen handler om ikke at tilgive. Den handler måske mere om en symbolsk hævn. Vi danser på hans grav og bespotter hans minde. Det er måske barsk og hårdt at se for nogle, men vi gjorde det for at befri os fra et traume, siger Kim Mejdahl.

Charlottenborg Forårsudstilling er en af de mest respekterede åbne, censurerede udstillinger i hele Europa og er blevet afholdt årligt på Charlottenborg siden 1857.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk