26. september 2020
Her ses nogle af de cirka 20 frivillige hjælpetrænere. Fra venstre: 13-årige Filippa, Malika på 14, Merete Kornbech og hendes 11-årige datter Johanne.
gallery icon

Se billedserie

Her ses nogle af de cirka 20 frivillige hjælpetrænere. Fra venstre: 13-årige Filippa, Malika på 14, Merete Kornbech og hendes 11-årige datter Johanne.
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aktiv juletræsfest for de mindste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aktiv juletræsfest for de mindste
Slagelse - 08. december 2019 kl. 18:01
Af Kim Brandt

Slagelse: Julemanden er selvfølgelig vigtig for de fleste børn, men han kan ikke helt konkurrere med en hel sal fyldt med redskaber, springmadrasser og fysiske udfordringer.

- Det kan være svært at holde børnene væk fra redskabsbanen i for lang tid, så vi besluttede os for at kalde på julemanden først, så der blev god tid til at give den gas på redskaberne bagefter, fortæller Merete Kornbech, som er instruktør i Slagelse Gymnastikforening for forældre/barn-holdene.

Arrangementet startede klokken 10, og da avisen dukkede op ved 11-tiden, var julemanden for længst draget videre.

- Han har jo også rigtig travlt i denne tid, bemærker Merete Kornbech med et smil.

De cirka 90 fremmødte børn fra halvandet til otte år fik danset om juletræet og fik bagefter en godtepose af julemanden - men så gik det ellers løs på den store aktivitetsbane, som kunne tage pusten fra de fleste. Redskabsbanen var i år sat op i den lille hal B.

- Tidligere har vi holdt juletræsfest i den store hal, og her kan vi selvfølgelig have en noget større træ og også lege med stemningsfyldt lys, men den store sal kan godt virke for stor til omkring 100 børn. Og rent logistisk er det lettere at få redskaberne på plads i den lille sal, forklarer Merete.

Og der er i sandhed aktivitet i hallen, hvor den mange børn frygtløst går fra den ene udfordring til den næste. De største børn benytter mest springredskaberne, mens de mindste øver motorik og balance.

I den ene ende sidder de omkring 130 forældre og følger med i børnenes aktiviteter. De allermindste har brug for hjælp fra forældrene - eller en af de 20 frivillige hjælpetrænere fra gymnastikforeningen:

- Det er netop motorik og nærvær, som i centrum på forældre/barn-holdene. Det giver både forældre og barnet tid sammen, hvor man ikke bliver forstyrret af mobiltelefoner, vaskemaskiner og andre daglige gøremål. Man skal være sammen og aktiv med sit barn i en hel time, og det er guld værd for relationen til sit barn, understreger Merete.

Hun mindes sin egen barndom, hvor juletræsfesten blev afholdt i Bygningen i Eriksgade.

- Dengang lå arrangementet mellem jul og nytår. I dag kan vi mærke, at forældrene er rigeligt pressede i denne tid, så vi synes, det er bedre at afholde det i god tid før jul, siger hun.

Det er dejligt forfriskende at opleve et stort rum fyldt med næsten 100 børn, som bare leger og hygger sig - helt uden brug af mobiltelefoner og computere. Og der er altid plads til flere i Slagelse Gymnastikforening - uanset om det er forældre/barn, rytmehold, motionister eller noget helt fjerde.

- Vi har medlemmer fra halvandet år til over 90. Gymnastik er for hele livet, fastslår Merete Kornbech.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk