18. september 2019
Udbetalingen af vederlag har vakt røre. - Der er dog helt styr på sagerne, siger kommunaldirektør Frank E. Andersen.
Udbetalingen af vederlag har vakt røre. - Der er dog helt styr på sagerne, siger kommunaldirektør Frank E. Andersen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Afviser brud på regler efter vildledende notat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Afviser brud på regler efter vildledende notat
Opdateret 12. januar 2019 kl. 10:44
Slagelse - 12. januar 2019 kl. 10:41
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Sådan noget får mig, helt ærligt, til at sige, at jeg ikke vil samarbejde med Dansk Folkeparti. At komme med sådanne beskyldninger er ikke måden, man samarbejder på.

arrow Læs også: Politikere i clinch efter brøler: - Langt over min grænse

Sådan lød det i fredagens Sjællandske fra borgmester John Dyrby Paulsen (S), der her syntes noget knotten over Dansk Folkepartis antydning af, at kommunens ledelse, herunder også den politiske, bevidst skulle have undladt at få forkerte lønforhold - og udbetalingen af vederlag - bragt i orden.

Skudvekslingen mellem særligt John Dyrby Paulsen og Henrik Brodersen (DF) - såvel som et opslag på Facebook fra torsdag - har affødt lidet muntre miner. Men at borgmesteren bliver tosset, er ikke noget, Henrik Brodersen vil tage sig af.

- Sidste år kunne vi ellers sagtens bruges. Her var vi gode nok, da borgmesteren ihærdigt arbejdede med en omkonstituering, siger Henrik Brodersen, der mener, at der er noget ganske principielt i sagen.

- Der er blevet gjort opmærksom på fejlen mange gange, og det er da mystisk, at man ikke retter til, før der er gået et halvt år, siger Henrik Brodersen, som sætter spørgsmålstegn ved, om den tilbagebetaling i december, som både borgmester og kommunaldirektør Frank E. Andersen beretter om, reelt har fundet sted.

I et notat fra 28. november, udarbejdet af Ledelsessekretariatet i Slagelse Kommune, fremgår det nemlig, at der indgået tilbagebetalingsordning med 1. viceborgmesteren, som fra april til og med december har modtaget for højt vederlag.

Kommunens ledelse, herunder kommunaldirektør Frank E. Andersen, har dog de seneste dage pointeret, at pengene allerede er betalt tilbage. Så hvad er sandt, og hvad er forkert?

I samme notat hedder det sig, at det for meget udbetalte honorar betales tilbage i løbet af 2019's første tre måneder.

Notatet er dog fejlagtigt, slår kommunaldirektøren fast og siger, at man efter notatets tilblivelse bliver opmærksom på, at finten med en ordning ikke kan lade sig gøre.

- Det, som står i notatet, er ikke rigtigt. Vi har reguleret i 2018, så det passer med regnskabsåret, siger Frank E. Andersen, som også tager højde for, at vederlag som sådan er forudbetalte.

- Men om de er det eller ej, er faktisk ligegyldigt. Det handler om, hvornår udbetalingen er sket, og den har fundet sted i slutningen af december, siger kommunaldirektøren, som gerne giver Dansk Folkeparti dokumentation for, at alt er i orden.

arrow Brøler gav for høj løn: Viceborgmester betaler tilbage
09. januar 2019 kl. 06:00 Opdateret: kl. 10:27

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk